De ex van prins Albert verschijnt weer in beeld: ‘Er gaan dingen veranderen’

Nicole Coste, de moeder van Alberts zoon Alexandre, vertelt waarom ze juist nu uit de schaduw stapt.

Nicole Coste, de ex van prins Albert en de moeder van zijn zoon Alexandre (18), heeft besloten om uit de schaduw te treden. Een ongelukkige timing voor prins Albert en prinses Charlene, die de hardnekkige scheidingsgeruchten nog altijd de kop in proberen te drukken.

Uit beeld verdwenen

Nicole, stewardess bij Air France, en prins Albert van Monaco leerden elkaar in 1997 kennen tijdens een vlucht. Ze hadden daarna zo'n vijf jaar een relatie, waaruit uiteindelijk zoon Alexandre (2003) werd geboren. In de periode daarna bleef Nicole het paleis regelmatig bezoeken, totdat ze plaats moest maken voor prinses Charlene. “Ik ben niet teruggegaan sinds 2010, het jaar waarin niet zo welwillende kranten een foto van mij en Charlene, toen net verloofd met Albert, naast elkaar hebben gezet met de titel: 'Albert en zijn twee vrouwen.' We moesten de gemoederen dus bedaren.” Nicole en haar zoon besloten een anoniem leventje te leiden in Londen, ver weg van alle royal roddels over het roerige liefdesleven van prins Albert. Totdat moeder en zoon dit jaar hun terugkeer naar Monaco maakten.

Verandering op komst

In Paris Match gaf Nicole deze maand een uitgebreid interview over haar leven en haar redenen om Albert weer op te zoeken. Volgens haar heeft het niets te maken met de huwelijkscrisis van Albert en Charlene, die al maanden in Zuid-Afrika zit, maar de timing doet veel mensen toch vermoeden van wel.

“Dit jaar werd ik weer uitgenodigd [door het paleis]”, vertelt Nicole. “Ik heb Alexandre gevraagd om me te vergezellen, vlak voor zijn achttiende verjaardag. Dat is hem goed bevallen.” Ze is er nu klaar voor om haar zoon voor te stellen aan de wereld. “Achttien jaar lang hebben zijn vader en ik ervoor gezorgd dat hij buiten de schijnwerpers bleef. Het was een gemeenschappelijk besluit om hem te beschermen. Vanaf nu gaan dingen geleidelijk veranderen.” De oudste zoon van prins Albert zal dus meer op de voorgrond treden, net als halfzus Jazmin al jaren doet.

Nicole's redenering: als zij zelf de publiciteit opzoekt, dan wordt Alexandre in ieder geval niet lastiggevallen door de paparazzi. “Ik vind het niet meer vervelend om iets over hem te laten horen en te laten zien hoe gelukkig Alexandre is. Daarom heb ik ook dit interview geaccepteerd. Dat kan nieuwsgierige mensen en bewonderaars een beetje sussen en zorgt er hopelijk voor dat Alexandre niet opgejaagd wordt.” Maar volop in the picture is hij wel. Alexandre is naast zijn studie begonnen met werken als model en voelt zich als een vis in het water tussen de glamoureuze, modeminnende Grimaldi's.

Uit liefde geboren

In het interview onthult Nicole ook dat Alexandre 'veel weg heeft van zijn vader' – al zullen het niet zijn goede looks zijn. Ook zegt ze dat de zwangerschap geen ongelukje was. “Hij is geboren uit liefde en hij is erkend, hij is gewild door God. Daarvan ben ik overtuigd. Voordat ik zwanger raakte, was ik al vijf jaar samen met zijn vader, genoeg om een gezamenlijk vertrouwen op te bouwen. Zeggen dat ons kind onwettig is, klopt niet.” Van Alexandre Grimaldi-Coste gaan we zeker nog horen!

Bron: Elle FR, Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws