Fouter dan fout: zo hebben we de Windsors nooit eerder gezien

Brullend achter een microfoon, strakke leren pakjes en liters haarlak.

Terwijl de Windsors met z’n allen vakantie aan het vieren zijn en er geen fabuleuze fashion-momenten van Kate of lieve foto’s van haar kroost te bewonderen zijn, heeft de Beau Monde-redactie iets nieuws ontdekt om deze periode mee door te komen. Artiest Hey Reilly maakt namelijk bijzondere kiekjes van de Windsors zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien.

Kunstwerkjes

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de kiekjes in kwestie zijn geen échte foto’s. Reilly maakt gebruik van artificial intelligenceofwel AI, om de bijzondere portretten te genereren. De kunstenaar omschrijft zo precies mogelijk wat hij wil zien, en op basis hiervan creëert de kunstmatige intelligentie levensechte afbeeldingen. Op de beelden líjkt het dus wellicht alsof William en zijn Catherine de boel op stelten zetten in Cannes, maar dit is natuurlijk niet echt zo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEY_REILLY (@hey_reilly)

Ook de andere beelden van de reeks ogenschijnlijke party animals zijn gemaakt met de hulp van AI. Dus helaas: ook die kiekjes van een dansende Charles en Camilla, of de feestende Obama zijn slechts het product van een beetje fantasie en een hoop slimme machines.

Nog meer kunstwerkjes

Op de website van Reilly zelf valt te lezen dat de artiest met z’n indrukwekkende fotocollages en bewerkingen inmiddels de aandacht heeft getrokken van allerhande grote namen. Zo kan de creatieveling inmiddels namen als Versace, Fendi, Marc Jacobs en Christian Louboutin tot z’n klanten rekenen.

Enne…mochten de royals geen zin hebben in wéér een middag vriendelijk zwaaien en glimlachen en poseren voor de zoveelste fotosessie: wij tippen graag de diensten van Reilly! Zeg nou zelf: dit is toch véél leuker dan die donkere pakken en stijve poses die we van King Charles kennen?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEY_REILLY (@hey_reilly)

En natuurlijk waren de historische robes en op maat gemaakte outfits van de koning en koningin al hartstikke bijzonder. Maar stel nou dat ze een ware Fashion Week-waardige garderobe hadden getoond tijdens hun kroning?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEY_REILLY (@hey_reilly)

Of deze héérlijk foute op Dynasty en Liberace geïnspireerde afterparty-kiekjes met hoeveelheden haarlak waar Farrah Fawcett in haar hoogtijdagen nog niet tegenop zou kunnen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEY_REILLY (@hey_reilly)

Anonieme kunstenaar

In gesprek met The Times heeft Reilly een klein tipje van de sluier opgelicht over z’n proces. Zo legt hij uit dat hij z’n woorden heel zorgvuldig moet kiezen voor de artificial intelligence die hij gebruikt. “Het is als een soort kansspel”, deelt Reilly, “woorden zijn slippery – een woord als ‘scherp’ kan bijvoorbeeld meer betekenen dan ‘in focus’.”

Verder laat de creatieveling weinig los over zichzelf. Wié hij eigenlijk is? Dat blijft een mysterie. We weten alleen dat de artiest geboren en getogen is in Schotland, en een studie aan de prestigieuze Royal College of Art heeft afgerond. Verder opereert Reilly al jaren onder een pseudoniem en laat hij zelfs niets los over z’n leeftijd. Hoe mysterieus de kunstenaar ook mag zijn – we smullen van alle bijzondere “foto’s”!

Bron: Instagram @Hey_Reilly, The Times | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws