Oh no: mysterieus schandaal houdt Grimaldi’s in z’n greep

Monaco zou schudden op z'n grondvesten.

Het ene gerucht is de wereld nog niet uit, of het volgende schandaal breekt zich alweer aan in Monaco. Dit keer zou de kwestie wel eens kunnen eindigen in een pijnlijke rechtszaak voor prins Albert

Ministaatje, megarijken

Dat Monaco een bizar rijk land is, staat als een paal boven water. Geen wonder dat de jetset en de ton er graag toeven, en er bijna dagelijks wel een glam-event of gala op de agenda staat.

Maar met zoveel rijkdommen up for grabs, zijn gehaaide zakenmensen bereid om héél ver te gaan voor een plekje aan de top van de Monegaskische vastgoedmarkt. Inmiddels loopt er zo’n twee jaar een nieuwsbrief met de naam Les Dossiers du Rocher. Hierin worden allerhande documenten en correspondentie gelekt door een anonieme bron. Deze publicaties zouden corruptie van de bovenste plank in het microstaatje moeten blootleggen.

Prins in pijnlijke positie

De details zullen we je verder besparen, maar de meest prominente namen die in de anonieme publicaties door het slijk worden gehaald, zijn die van de zogenaamde ‘G4’, een afkorting van de ‘Gang of Four‘. Deze vier heren zijn Claude Palmero, voormalig financieel adviseur van Albert, Laurent Anselmi, het ex-stafhoofd van Alberts personeel, Thierry Lacoste, Alberts persoonlijke advocaat, en Didier Linotte, het hoofd van Monaco’s hoogste gerechtshof.

The Daily Beast weet te melden dat de prins het lange tijd heeft opgenomen voor de vier heren, maar in juni zou hij Palermo en Anselmi de deur hebben gewezen, en publiekelijk afstand hebben genomen van Lacoste en Linotte.

Zo heeft de immer openhartige prins in een gesprek met Franse krant Le Figaro gedeeld dat dit allemaal onderdeel was van een ‘schone handen’-operatie. “Wanneer het vertrouwen verdampt, kun je niet langer samenwerken. Wanneer er vragen bovenkomen, moet je weten hoe je de mensen kunt veranderen waardoor je wordt omringd om weer op het juiste pad te komen en een nieuwe pagina in je geschiedenis te schrijven”, aldus Albert. Aiii…

Rechtszaak

Deze uitspraken worden de prins nu niet in dank afgenomen, schrijft The Daily Beast. Zo zou Palermo, degene die 22 jaar lang de financiën van huize Grimaldi in handen had, geïrriteerd hebben gereageerd op Alberts interview.

Zo zou Palermo gesteld hebben dat Alberts interview een ‘betreurenswaardige echo was van een steeds terugkerende lastercampagne’ was, die wordt gevoed door ‘valse documenten, kwaadaardige beschuldigingen en misleidende insinuaties’. “Ik kan me niet op deze manier laten belasteren”, zou Palermo geconcludeerd hebben. Kortom: dit akkefietje kan nog een lelijk staartje krijgen voor Zijne Doorluchtige Hoogheid…

Bron: The Daily Beast | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws