Gezellig! Koning Felipe op pad met z’n dames op Mallorca

Lekker met de meiden – en Felipe.

Ook voor de Spaanse royals is de zomervakantie begonnen – en waar beter dan deze door te brengen op zonnig Mallorca? Dit weekend ging koning Felipe vergezeld door een aantal van de vele dames in zijn leven op pad in de hoofdstad Palma.

Lekker met de meiden

Het is vaste prik voor de Spaanse royals: bij het verblijf op Mallorca wordt er ’s avonds lekker geslenterd van en naar restaurantjes, over markten, en door de pittoreske straatjes van het eiland. Ze zijn ook zo lekker gewoon gebleven!

Natuurlijk geldt echter wel dat de Spaanse família real op flinke aandacht kan rekenen van allerhande fotografen op het eiland. Zo werden Felipe, Letizia, Leonor, infanta Sofía én oma koningin Sofía en oudtante prinses Irene gezellig arm in arm gespot na een familiediner in Palma.

Zomerse outfits

Uit de jaarlijkse kiekjes vanaf Mallorca blijkt wel weer dat de Spanjaarden het goed met elkaar kunnen vinden. Zo zien we Leti een liefhebbende arm om manlief heen slaan, en een helpende hand bieden aan de 81-jarige prinses Irene.

Beeld: NL Beeld

Wellicht is het vanwege de storm van kritiek die de reina vorig jaar kreeg naar aanleiding van haar korte Zara-jurkje, maar dit keer koos Letizia voor een in het oog springende koraalkleurige japon tot op de kuiten van Mango. Hoe dan ook staat ’t haar weer beeldig – maar goed, dat gaat al snel met zulke afgetrainde armen.

Ook prinsessen Leonor en Sofía verschenen in luchtig lang ten tonele.

Leonor Sofia Sofia
Beeld: NL Beeld

Zo droeg Leonor een fleurige groene maxi-jurk met een witte Zara-clutch en haar Mint & Rose-espadrilles, die ze vaker voor de dag haalt bij dergelijke uitstapjes. Zusje Sofía ging op haar beurt gekleed in een lange jurk met subtiel glimmend detail én een gewaagde cut-out over de rug van het label Babbaki. Zou ze dan toch de kledingsmaak van moederlief overnemen?

Kritiek

Het is vast niet de enige keer dat we de Spaanse royals in hun zomerkloffie te zien krijgen deze periode. Vorig jaar maakte het gezinnetje ook met enige regelmaat een verschijning op verschillende plekken in Mallorca.

Toen kreeg Letizia nog felle kritiek op haar roze jurkje: die zou te kort, te hip, en te ongepast zijn voor een koningin. Ach, waar een mens zich al druk over kan maken in de hitte, non? Wij zij benieuwd of Leti ook de rest van haar vakantie in het lang gehuld gaat…

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws