Zoon en minnares van prins Albert halen hard uit in groot interview

'Het woord 'onwettig' is zo beledigend!'

We weten dat prins Albert van Monaco anno nu een brave huisvader is. Maar in zijn jongere jaren heeft de Monegaskische vorst flink de bloemetjes buiten gezet, met verschillende buitenechtelijke kinderen als resultaat. Z’n oudste zoon, Alexandre, heeft nu samen met zijn moeder, Nicole Coste, een groot interview gegeven aan de Franse tabloid Point de Vue. En daar kwamen een aantal bijzonder ferme uitspraken voorbij!

Vorstelijke vader

Op dit moment hebben Albert en Charlene natuurlijk hun handen vol aan tweeling Jacques en Gabriella, maar het valt natuurlijk niet te vergeten dat die twee nog een oudere halfbroer en halfzus hebben. Zo beviel een toenmalig serveerster in 1992 van dochter Jazmin Grace Grimaldi, en kreeg de prins in 2003 een zoon met een stewardess: Alexandre.

Dit laatste paar heeft nu dus een openhartig interview gegeven aan Point de Vue, ter gelegenheid van Alexandres aankomende twintigste verjaardag. Zo spreekt het paar onder meer over Alexandres hobby’s (tennis, voetbal, schilderen), studie (business en management), en Nicoles fashion-carrière (er komt een parfum aan). Maar nog veel interessanter: Alexandre blijkt zo mogelijk nog uitgesprokener te zijn dan zijn moeder, en haalt fel uit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Onwettig

Zo vraagt het blad de jonge prinsenzoon naar zijn beslissing om enkel de achternaam Grimaldi te hanteren. Hierop reageert Alexandre stellig: “Mijn vaders naam is Grimaldi. Het is logisch dat ik zijn naam draag.” Hoewel hij op veel plekken te boek staat als Alexandre Grimaldi-Coste, hekelt hij het gebruik van deze naam.

“Ik heb mezelf nooit Coste of Coste-Grimaldi genoemd. Niet op ID-bewijzen, school, of diploma’s”, legt hij uit. Maar dan komt de jongeman pas echt op stoom: “Degenen die me wel zo noemen doen dat met slechte intenties!” Hij stelt dat z’n moeder ‘zachtaardiger’ is en vindt dat hij het ‘moet laten gaan’, maar daar moet Alexandre niets van weten. “Ik zal procederen als het nodig is.”

Ook haalt hij fel uit naar de term ‘onwettig’: “En ik ben ook niet ‘onwettig’, want toen ik geboren werd was geen van mijn ouders betrokken bij een ander huwelijk en ze hebben geen overspel gepleegd. Dat woord gebruiken is beledigend!”

Een bijzonder ferme uitspraak, die ons doet afvragen: zou de jonge Alexandre dit willen aanvechten in Monaco proper, waar hij als buitenechtelijke zoon geen plek heeft in de troonopvolging?

‘Zachtaardige’ Nicole

Ook opvallend: in het interview benadrukken zowel moeder als zoon meermaals hoe ‘lief’ en ‘zachtaardig’ Nicole wel niet is. Mocht u het vergeten zijn, dit is dezelfde Nicole die ooit in gesprek met het Franse blad Femina stelde dat de gezondheidsproblemen van Charlene haar ‘niets konden schelen’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Sterker nog: die infectie, talloze operaties, het maandenlange verblijf weg van haar gezinnetje, én de mentale gezondheidsproblemen die daarop volgden…het zou allemaal ‘karma’ zijn. “De inwoners van Monaco houden meer van mij dan van Charlene”, liet ze destijds nog weten. “Ze houden echt van me en respecteren me.” Niet exact het toonbeeld van zachtaardigheid, maar goed. Wie weet is Nicole een nieuwe weg ingeslagen.

En de Grimaldi’s?

Het interview van Nicole en Alexandre zal inmiddels ook geland zijn in het Palais Princier – en we kunnen ons goed voorstellen dat Albert en Charlene au moment briesend door de paleisgangen aan het ijsberen zijn.

Hoewel Albert namelijk jarenlang goed bevriend is geweest met Nicole, heeft zij er de afgelopen jaren een handje van gekregen om middels de media een boekje open te doen over haar verhouding met de familie Grimaldi. Zo wist ze publieke erkenning voor Alexandre af te dwingen met een set strategische gesprekken met Paris Match en de Daily Mail.

Dit nieuwe diepte-interview zal dan ook ongetwijfeld flink wat losmaken bij het prinselijk paar.

Bron: Point de Vue | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws