Prins Harry keert op vooravond verdrietige mijlpaal terug naar Engeland

Een reünie met de rest van de familie zou er echter niet in zitten.

Hij mag dan geen ‘working royal’ meer zijn, maar prins Harry blijft zich nog altijd inzetten als beschermheer voor allerlei goede doelen. In deze rol keert hij binnenkort terug naar Londen – bijna exact een jaar na het overlijden van zijn oma, wijlen Queen Elizabeth.

Overlijden

Al vijftien jaren lang zet Harry zich in voor WellChild, een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op ernstig zieke kinderen en hun families. Vorig jaar zou hij op 8 september aanwezig zijn bij de uitreiking van de WellChild Awards, maar we weten inmiddels allemaal hoe anders dit gelopen is. In plaats van een vreugdevolle avond voor het goede doel, moest de prins zich halsoverkop naar Schotland begeven vanwege ernstige zorgen om de gezondheid van koningin Elizabeth. Enkele uren voor zijn aankomst op Balmoral zou ze overlijden.

Op 7 september dit jaar staat opnieuw een verschijning van de prins gepland bij de WellChild Awards, zo werd vandaag bekend. “De moed en kracht die deze jonge mensen belichamen, en de eindeloze toewijding van degenen die hen ondersteunen, zal me eeuwig inspireren. Ik voel me vereerd om de prijsuitreiking dit jaar bij te wonen en om hun ongelooflijke werk te vieren”, deelde de hertog van Sussex over zijn aanwezigheid.

Treurige mijlpaal

Terwijl de rest van de Windsors steun vinden bij elkaar op het Schotse landgoed Balmoral, waar zij hun laatste weekjes vakantie doorbrengen, wordt niet verwacht dat Harry en Meghan hun opwachting zullen maken bij de rest van hun familie.

Na afloop van de WellChild Awards reist Harry namelijk meteen door naar het Duitse Düsseldorf, waar van 8 tot en met 16 september de Invictus Games weer plaatsvinden. Vorig jaar, toen dit grootse sportevenement in ons eigen Den Haag plaatsvond, werden de Duke en Duchess regelmatig langs de lijn gespot. Dat zal naar alle verwachting ook dit jaar weer het geval zijn.

Privé-aangelegenheid

Buckingham Palace heeft bovendien al laten weten dat de koninklijke familie zelf ook geen groots publiek evenement wil maken van het treurige jubileum. De Windsors zullen naar alle verwachting achter gesloten deuren stilstaan bij het verlies van hun moeder, oma, overgrootmoeder, en rots-in-branding.

Begin deze week werd koning Charles officieel welkom geheten bij Balmoral Castle, en volgens verschillende bronnen zouden ook zijn nichtjes, Eugenie en Beatrice vanuit York al naar Schotland zijn vertrokken. Van de rest van de Windsors wordt verwacht dat zij een dezer dagen zullen volgen.

Bron: ITV, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws