Alexandre Grimaldi wordt 20: wat weten we over prins Alberts oudste zoon?

Geen prinselijke titel, wel een prinselijke vader.

Het is vandaag exact twintig jaar geleden dat Alexandre Grimaldi-Coste het levenslicht ziet: als tweede buitenechtelijk kind van Monegaskische prins Albert blijft hij de eerste jaren vooral in de luwte, maar anno nu staat hij steeds vaker in de spotlights.

De prins en de stewardess

Hoewel hij momenteel de brave huisvader uithangt, was prins Albert van Monaco vroeger een ware schandalenmagneet. En vrouwenmagneet, dat ook. Zo verwekte hij dochter Jazmin Grace Grimaldi bij serveerster Tamara Rotolo, en had hij jarenlang een clandestiene relatie met Nicole Coste, een stewardess. Hieruit werd zoon Alexandre geboren op 24 augustus 2003.

Hoewel de prins zich meteen na de geboorte van z’n zoon over Alexandre ontfermd zou hebben, duurde het nog enkele jaren tot hij officieel zou erkennen dat Alexandre inderdaad z’n zoon was. Pas wanneer Nicole in een groots interview met Paris Match haar kant van het verhaal uit de doeken doet, geeft Albert toe.

Kleine Alexandre in 2005, slechts enkele weken nadat z’n vader hem publiekelijk erkende. (Beeld: NL Beeld)

Opgroeien in weelde

Aangezien Alexandre als buitenechtelijk kind werd geboren, heeft hij geen officiële plek in de troonopvolging van Monaco. Zo is er namelijk vastgelegd in de Monegaskische wetten dat een buitenechtelijk kind van een regerend prins alléén aanspraak kan maken op de troon als de prins daadwerkelijk met diens moeder getrouwd is. En tja: moederlief kan zeggen wat ze wil, maar Albert beloofde toch echt de eeuwige trouw aan Charlene, en niét aan Nicole.

Goed: een plekje in lijn naar de troon zit er dus misschien niet in voor Alexandre, maar dat betekent niet dat Albert zijn zoon helemaal niet ondersteunt. Welnee: zowel Jazmin als Alexandre kunnen rekenen op een riante toelage van hun vader – zo gaf hij al eens toe in een interview.

Uit de luwte

De afgelopen jaren laten Nicole Coste en Alexandre steeds vaker van zich horen, én wordt de jonge Monegask steeds vaker gespot bij jetset-feestjes. Zo woonde hij onlangs de tachtigste verjaardag bij van Mick Jagger, en was Alexandre één van de genodigden bij een show van Louis Vuitton, eerder dit jaar.

Hij kan in elk geval rekenen op felicitaties van z’n grote zus, Jazmin.

jazmin grace
Beeld: screenshot Instagram @JazminGrimaldi

In een lading lieve kiekjes, waaronder een paar waar ook hun vader in te zien is, feliciteert ze haar halfbroertje. “Ik houd meer van je dan woorden! Fijne verjaardag broer!”, schrijft ze bij de collage. Maar wat vooral opvalt? Jazmins keuze om haar broer te beschrijven als ‘mijn prins’. Tja. Het is toch even anders dan een Monegaskische troon. Hoe dan ook gefeliciteerd, Alexandre!

Bron: Beau Monde archief, Paris Match | Beeld: NL Beeld, Goff Photos

Laatste nieuws