Amal Clooney heeft La Dolce Vita-momentje in Venetië

Prachtig van binnen én van buiten.

Het Venice Film Festival kan dit jaar niet rekenen op veel prominenten en glamour – maar gelukkig is daar Amal Clooney, ons lichtpuntje in de duisternis. En ach, ook George mag er zijn, natuurlijk.

Awards

De Clooneys spenderen al een goed deel van hun tijd in Italië, maar nu zijn de twee in het bijzonder neergestreken in het pittoreske Venetië. Gisteravond maakten de twee een verschijning bij de DVF Awards, waar Amal vanwege haar werk op het gebied van mensenrechten werd geëerd met een prijs.

Dat de ambitieuze advocate van binnen een prachtpersoon is, blijkt wel uit haar harde werk. Maar dat ze dan ook nog eens komt opdagen in vol ornaat met vintage Dior én een prachtige man aan haar arm? Dát vinden we extra leuk.

amal george clooney
Beeld: NL Beeld

Romantiek ten top

De blush-kleurige japon komt uit Diors herfstcollectie van 2000, toen John Galliano er nog de dienst uitmaakte. Zoet, romantisch, met een vleugje drama en dynamiek: wij zijn fan van deze duik in de Dior-archieven!

Amal maakte de look subtiel af met een metallic clutch, een goede dosis parels in de oren en een set strappy sandaaltjes. Okee, én George Clooney als accessoire aan haar arm vinden we ook leuk. Manlief ging van top tot teen gehuld in het donker, en was daarmee het perfecte contrast voor z’n vrouw. En dan die grijze lokken met matchende baard – aging like wine!

amal george clooney
Beeld: NL Beeld

De DVF Awards zijn in het leven geroepen door onder anderen ontwerpster Diane von Furstenberg, en moeten vrouwelijke leiders van over de hele wereld in de spotlight zetten voor hun inzet. Tijdens de avond werden naast Amal ook Amina J. Mohammed (plaatsvervangend Secretaris-Generaal van de VN), Lilly Singh (actrice en comedienne), Dr Joy Buolamwini (codeur en onderzoeker), en Helena Gualinga (mensenrechtenactivist) geëerd met een award.

Weinig te beleven

Hoewel we altijd fan zijn van Amals klassieke looks en eindeloze elegance, is haar verschijning een ware verademing. Au moment is half Hollywood namelijk in staking, en zijn er dus opvallend weinig celebs en acteurs die zich naar Venetië hebben gegeven. En tja: dan kunnen die TikTok-sterretjes zich nog zo leuk aankleden voor de rode loper, het is tóch anders.

Bron: Vogue | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws