Gasten uitblinkerslunch over Máxima: ‘Net zo leuk als je zou verwachten’

Naar verluidt was het een gezellige boel daar te Paleis Noordeinde.

Afgelopen vrijdag was het op Paleis Noordeinde weer tijd voor de terugkerende Uitblinkerslunch. 26 genodigden schoven bij Wim-Lex en Máxima aan tafel, en een aantal daarvan delen nu op social media hoe ze het etentje met de hoogheden hebben ervaren.

Lunchen met het koningspaar

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd voor ons koningspaar om gezellig te keuvelen met de absolute toppers die we in Nederland hebben rondlopen. Zo organiseerden de Oranjes eerder dit jaar nog de Tienen-lunch ter ere van het tienjarig troonjubileum. Maar naast deze bijzondere dag kennen we eens in de zoveel tijd natuurlijk ook de Uitblinkerslunch. Ook deze keer waren er weer 25 toppers van de partij: van sportman tot zakenvrouw. En allemaal in hun voorbeeldigste outfit gestoken om dan eindelijk een vorkje te prikken met hunne majesteiten.

Eerder deelde het Koninklijk Huis op Instagram al een sfeervolle foto van de hoogheden te midden van het bonte gezelschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

S10

Een aantal gasten blikken nu terug op het koninklijke etentje. Onder andere songfestival-zangeres S10 deelt haar ervaring. “Mocht vandaag lunchen bij de koning! En wie kwam ik daar tegen: Iris Sommer“, schrijft ze. Jaren geleden is Stien, zoals de zangeres echt heet, naar haar lezingen geweest over psychoses en stemmen horen. “7 jaar later zie ik haar bij de koning voor de Uitblinkerslunch. Echt een bijzondere dag.”

Naast de koningin

Ook journalist Haroon Ali was een van de gelukkigen. “Ik mocht vandaag lunchen bij de koning en koningin, met ‘uitblinkers’ uit allerlei vakgebieden”, schrijft hij op zijn Instagram-verhaal bij een foto van de felbegeerde uitnodiging. “Het was niet echt gepast om foto’s te maken, dus ik kan helaas niet bewijzen dat ik naast koningin Máxima aan tafel zat. Ze was net zo leuk, grappig en geïnteresseerd als je zou verwachten.” Jochem Myjer was ook van de partij. “Wat een fijn gevarieerd gezelschap ook! Goede gesprekken!”, blikt hij terug. Dat moet een gezellige boel zijn geweest!

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @koninklijkhuis

Laatste nieuws