Weer een jaartje ouder: grote veranderingen voor Letizia

Hoe staat het ervoor met Letizia?

Vandaag is het feest aan het Spaanse hof! Daar blaast HM de koningin vandaag namelijk 51 kaarsjes uit. Hoe staat het ervoor met Letizia?

Ingetogen koningin

Verwacht van de jarige Letizia geen gala, geen documentaire, geen interviews en geen vette fundraiser voor een goed doel. Heel misschien een nieuw kiekje, maar vooral niet te glam: de familie De Borbón is als de dood om decadent te worden gevonden of te worden beschuldigd van iets wat ook maar neigt naar persoonsverheerlijking. Best begrijpelijk, want de vorige generatie heeft er een potje van gemaakt. Oud-koning Juan Carlos was zijn vrouw Sofia uitbundig ontrouw en rommelde onchic met geld, op een manier die de Spaanse monarchie tot wankelen bracht.

Steriel instituut

Om dat te compenseren, leven Felipe en Letizia zo ingetogen mogelijk. Prijzenswaardig, want minder schandalen, en meer transparantie, maar zonder ook maar een vleugje decadentie kan het Spaanse hof soms wat steriel overkomen. Letizia heeft gelukkig smaak en lef, en kan er in een Zaraatje uitzien alsof ze bij Carolina Herrera heeft geshopt.

Koningin Letizia mét giga tiara, maar ‘gewoon’ in een japon van de H&M. Bij de Borbóns wordt het nooit té glam. (Beeld: BrunoPress)

Empty nester

Inmiddels kan Letizia zich overigens aansluiten bij verschillende collega-royals van haar generatie, die hun kroost hebben zien uitvliegen.

Beeld: NL Beeld

Zo was oudste dochter Leonor deze zomer eindelijk terug uit Wales (waar ze klasgenootjes was met onze eigen prinses Alexia), maar vertrok ze aan het einde van de zomer alweer richting een militaire academie om daar te beginnen aan een drie jaar lange training.

Vervolgens ging eind vorige maand ook Infanta Sofía op pad: zij volgde in de voetsporen van haar oudere zus en vertrok naar het prestigieuze United World College in Wales. Het zal dus even wennen zijn voor Letizia, om opeens thuis te komen in een leeg nest. Wellicht is een lotgenotengroepje een idee? Máxima kan haar vast van advies voorzien!

Nu nog hopen dat de dochters hun verjaardagskaartjes naar moederlief op tijd aan de postbode hebben meegegeven. Feliz cumpleaños, Leti!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws