Prins Daniel van Zweden onthult zijn verjaardagswensen

Naast de verjaardag van prins Daniel, is er nóg iets om te vieren.

De Zweedse prins Daniel mag aankomende zaterdag alweer vijftig kaarsjes uitblazen. Een groot royal feest zou je denken, maar niets is minder waar. Het Zweedse hof meldde recent namelijk luid en duidelijk dat de verjaardag van de prins in privékring zal worden gevierd. Geen grote viering dus. En feestelijke cadeautjes? Die hoeft Daniel ook niet.

Verjaardag wensen

“Mensen die de prins willen feliciteren met zijn vijftigste verjaardag moeten denken aan het Prinsessen Estelles Kulturstifstelse of Generation Pep, de organisaties waar prins Daniel nauw bij betrokken is”, zo meldt het Zweedse hof op de officiële Instagram-pagina van het Zweedse koningshuis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Viering Koning Carl Gustaf vijftig jaar op de troon

Toch betekent dat niet dat er op deze dag niets gevierd mag worden. Want wat blijkt? De verjaardag van Daniel valt precies op dezelfde dag dat zijn schoonvader, Koning Carl Gustaf, vijftig jaar op de troon zit.

Enne, dat programma ziet er wel een tikkeltje anders uit dan de planning van prins Daniel. Zo begint de viering vandaag al, en eindigt deze op zaterdag 16 september. En precies komende vrijdag staat de agenda best vol, als we het programma mogen geloven. Zo begint de dag met het Te Deum, volgt er daarna militaire parade en wordt de dag afgesloten met een jubileumbanket. Daarnaast staan er nog heel wat andere dingen op de planning, die je kunt vinden op de website van het Zweedse Hof. Al met al toch een dag voor in de Zweedse boeken dus!

Bron: Vorsten, Kungahuset | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..