Heftig: kroonprinses Mette-Marit met ziekteverlof

De prinses is enkele weken uit de running.

Prinses Mette-Marit heeft er een aantal drukke weken op zitten. Eerst werd manlief, kroonprins Haakon vijftig, vervolgens verjaarde ze zelf, én daarna was nog hun huwelijksjubileum waarop de beide verjaardagen met een groots feest gevierd worden. De komende periode zal de kroonprinses het echter noodgedwongen rustiger aan doen.

Ziekteverlof

Het Noorse hof kondigde vandaag aan dat de kroonprinses met ingang van gisteren enkele weken ziekteverlof heeft. Mette-Marit moet in elk geval twee weken rust nemen, maar dat kán nog langer duren. Zo valt in een persbericht te lezen:

“Hare Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Mette-Marit is vanaf 13 september met ziekteverlof op het advies van haar arts. De Kroonprinses zal in eerste instantie twee weken met ziekteverlof zijn, maar deze periode kan verlengd worden.”

Balen

Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk. Maar dat de kroonprinses júist nu rust moet nemen, is extra bitter. Hierdoor mist ze namelijk het vijftigste jubileum van Zweedse koning Carl Gustaf. Hier zou ze eigenlijk dit weekend haar opwachting maken naast koning Harald, koningin Sonja, en natuurlijk kroonprins Haakon, maar dat gaat nu dus niet door. Ook een bezoek later deze maand aan de regio Vestland moet Mette-Marit aan haar neus voorbij laten gaan.

Oorzaak

Over de reden van het ziekteverlof hoeft niet gespeculeerd te worden. Het Kongehuset legt namelijk uit dat het door de chronische ziekte van de prinses komt. “De Kroonprinses heeft de ziekte longfibrose, die nu en dan de uitvoering van haar officiële taken beperkt”, aldus het Noorse hof.

In recente interviews deelden Haakon en Mette-Marit nog dat het de afgelopen periode juist beter ging met de prinses. Zo vertelde Haakon in een interview voor z’n vijftigste verjaardag: “Ze zit nu in een hele goede periode en dat is al een hele tijd zo. Dat is geweldig. En als het een dag niet goed gaat, moeten we er op dat moment goed mee om kunnen gaan. Wellicht dat het daarna weer beter gaat. Het gaat op en neer.”

Hopelijk is de prinses snel weer op de been!

Bron: Kongehuset.no | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws