Donkere kringen camoufleren? Zo doe je dat volgens een make-upartist

Zo reken je af met wallen onder je ogen.

Naarmate we ouder worden, verschijnen wallen niet alleen meer onder onze ogen wanneer we slecht hebben geslapen: op een gegeven moment zijn ze er gewoon altijd, in meer of mindere mate. Als je niet meteen aan fillers wil beginnen is in dit geval make-up je beste vriend – mits je het op de juiste manier aanbrengt.

Oplossingen

Er zijn allerlei dingen die je kunt proberen om donkere kringen onder je ogen te verminderen: veelbelovende crèmes smeren, bepaalde voedingsmiddelen vermijden of je tegoed doen aan allerlei chirurgische ingrepen. Maar wanneer je een korte termijnoplossing zoekt waarvoor je geen zakken met geld hoeft uit te geven of teveel moeite voor moet doen, is make-up een fijne uitkomst.

Niet te licht

Make-upartist Terry de Gunzburg vertelt waar je om moet denken wanneer je de donkere kringen onder je ogen wil wegwerken met make-up. De grootste vergissing die mensen maken is een heel lichte kleur concealer kiezen en die pal op de schaduwen onder het oog aanbrengen, in de veronderstelling dat dit de donkere delen compenseert”, vertelt ze aan The Telegraph. “Dat is niet zo. Wat je daarmee doet, is je huid een grijzige ondertoon geven, wat er veel lelijker uitziet. Bovendien laat je zo je ogen kleiner lijken.”

Verschillende concealers

In plaats daarvan adviseert Terry om eerst een basis aan te brengen in de vorm van een dunne, lichte foundation. Vervolgens kies je een warme tint concealer in je eigen huidskleur: “Niet lichter en niet koeler. Begin bij de binnenste ooghoek, dichtbij de neus en dep over de donkere schaduwen, daarna goed blenden.” Over de onderste rand van de oogkas breng je vervolgens met het puntje van een kwast een lichtere tint concealer aan. Werk het geheel af met een fijne, transparante poeder en je ziet er alweer een stuk frisser uit.

Bron: Nouveau | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws