Deze veelgemaakte skincare fout kan voor wallen zorgen

Wallen hoeven niet per se alleen te maken hebben met een tekort aan slaap.

Zodra we wallen onder onze ogen spotten, vermoeden we meteen dat we te weinig slaap hebben gehad. Dat blijkt echter niet de enige factor te zijn. Ook je skincare kan namelijk de boosdoener zijn. Deze specifieke huidverzorgingsfout kan ervoor zorgen dat de huid onder je ogen donker en dik wordt.

Overbelasting

Een goede verzorging van de huid is noodzakelijk om hem in goede conditie te houden, maar overbelasting door een hydraterende moisturizer kan het tegenovergestelde effect bewerkstelligen. Als je jezelf hebt aangeleerd om je vochtinbrengende crème of nachtcrème rond het gebied van je ogen aan te brengen, is het tijd om dit onmiddellijk te veranderen. Het blijkt dat die zwaardere gelaatsformules het gevoelige gebied onder de ogen overbelasten, wat tot wallen leidt.

Schadelijk effect

“Het gebruik van een rijke vochtinbrengende crème kan zelfs een schadelijk effect hebben rondom de ogen, waardoor een ophoping van producten kan optreden, wat leidt tot een toename van wallen en zakken onder de ogen”, legt huidverzorgingsdeskundige Emma Brown uit aan Good Housekeeping.

“Onze huid, met name de tere huid rond het oog, kan slechts een beperkt aantal producten absorberen. Als je huid eenmaal alles heeft opgenomen, zal het resterende product op het huidoppervlak blijven zitten. En bij elke keer dat je met je ogen knippert, bewegen je wimpers het huidverzorgingsproduct dichterbij of zelfs in het oog. Dit kan irritaties, ophoping, verslechterde lymfedrainage en waterretentie veroorzaken.” Je raadt het al: dit kan resulteren in wallen onder je ogen.

Goede oogcrème

Dat gezegd hebbende, moet je niet direct stoppen met het aanbrengen van producten onder en rondom het gebied van de ogen. Overweeg in plaats daarvan een lichtgewicht oogcrème toe te voegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in een goede oogcrème, is het noodzakelijk om hem ook op de juiste manier aan te brengen. “Het is belangrijk om te weten hoe en waar je de oogcrème aanbrengt,” zegt Brown. “Plaats het product dus niet te dicht bij de wimperrand, omdat dit gemakkelijk irritatie kan veroorzaken.

Gouden tip tegen wallen

Als je wakker bent geworden met donkere wallen onder je ogen en een snelle oplossing nodig hebt, heeft Brown nog een goede tip voor je. “Als je iemand bent die met zeer gezwollen ogen wakker wordt, is het een goede truc om een theelepeltje een nacht in de koelkast te bewaren en het koude, gladde oppervlak te gebruiken om je oogcrème aan te brengen, waarbij je de lepel vanuit de binnenkant van de neus naar de buitenkant van je wenkbrauwen verplaatst. De combinatie van de koude temperatuur en beweging zal helpen om de lymfedrainage onmiddellijk te verminderen en te verhelpen.”

Bron: Good Housekeeping, Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws