Zo hield de Queen grip op de outfits van gasten op Balmoral

Een heldere boodschap, op lieflijke wijze verpakt.

Rule number one: zorg ervoor dat je nooit, maar dan ook nóóit, hetzelfde draagt als de gastvrouw. Enne, wanneer het Hare Majesteit betreft al helemaal niet. Toch zorgde Queen Elizabeth er zelf wel voor dat ze niet per ongeluk blende met haar gasten op Balmoral. En wel op déze manier.

Balmoral Castle

Wanneer je door de Queen herself werd uitgenodigd op Balmoral, kwam je piekfijn voor de dag. Wel zo handig om een tweede optie in te pakken voor vertrek naar het kasteel, want het kon zomaar zijn dat je nog een snelle kledingwissel in moest lassen.

Carrie Johnson – de vrouw van – was meerdere keren te gast bij Hare Majesteit en deelde onlangs een inkijkje hoe dat er zoal aan toe ging. Ze plaatste een foto van een briefje dat ze ooit tijdens haar verblijf op Balmoral op haar kussen vond.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carrie Johnson (@carrielbjohnson)

Op het briefje staat: ‘Ma’am, Hare Majesteit draagt vanavond een ijsblauwe cocktailjurk bij het diner’, wat in wezen betekent: ‘Ma’am, zorg ervoor dat je niét in een ijsblauwe jurk de trap af komt lopen straks‘. Ook was met de lieflijke instructie gelijk de dresscode voor de avond duidelijk, namelijk cocktail. Ha!

Lievelingsplek

Naar verluidt was Balmoral Castle de Queen haar favoriete plek in heel haar koninkrijk. Elizabeth bracht er veel gelukkige tijden door in haar jonge jaren, zoals haar huwelijksreis met prins Philip, en spendeerde er tot het laatste moment graag haar zomers met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Elizabeths kleindochter, prinses Beatrice, zei ooit: “Het is de mooiste plek op aarde. Ik denk dat Granny daar het allergelukkigst is.” Je gasten een beetje in het gareel houden in je mansion, moet kunnen toch? Je bent en blijft tenslotte de Queen.

Bron: Nouveau, Instagram @carrielbjohnson | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws