Oeh: Spaanse hof onthult grootse plannen voor prinses Leonor

De prinses krijgt het nog druk!

Ze was net weer thuis uit Wales, of Spaanse kroonrprinses Leonor kon alweer haar koffers pakken om het paleis in te ruilen voor een plekje aan de militaire academie van Zaragoza. De piepjonge prinses tikt eind deze maand een flinke mijlpaal aan: dan mag ze namelijk achttien kaarsjes uitblazen! Tussen haar drukke soldatenleven door, blijkt er gelukkig ook nog tijd voor de nodige pomp and circumstance die heurt bij het bestaan als kroonprinses.

Jarige jet

De volgende generatie wordt anno nu veelal opgevoed als elke andere tiener: zoveel mogelijk naar school met leeftijdsgenootjes, een leven buiten de spotlights, en vooral ‘lekker gewoon’ opgroeien. Maar goed, een plek op de troon aan de horizon betekent dat je je daar maar beter op kunt voorbereiden. En daarmee betekent een achttiende verjaardag voor vele royals een begin van het bestaan als volwassen hoogheid.

Onze Amalia werd ingeleid bij de Raad van State, Belgische prinses Elisabeth gaf een ontroerende eerste speech als volwassen prinses, en de Noorse Ingrid Alexandra vierde de mijlpaal met een gala van koninklijke proporties. Binnenkort zijn er weer twee troonopvolgers die de volwassenheid bereiken: de Deense prins Christian en Spaanse prinses Leonor. En van deze laatste is nu bekendgemaakt hoe zij dit grote moment zal vieren!

Feestbeest?

Net zoals bij haar collega-troonopvolgers, komen er een aantal ceremoniële en traditionele elementen kijken bij de verjaardag van de Spaanse kroonprinses. Zo zal de prinses van Asturias trouw zweren aan de Spaanse grondwet voor de ogen van het Spaanse parlement. Dit doet zij meteen op 31 oktober, de dag dat ze verjaart. Hiermee volgt ze subtiel in de voetsporen van haar vader, koning Felipe, die deze ceremonie eveneens meteen aftikte op de dag dat hij verjaarde.

Daarna moet de dochter van koning Felipe en koningin Letizia de hoogste ridderorde van het Spaanse koninkrijk ontvangen in het bijzijn van allerhande prominenten, en staat er vervolgens een lunch met dit bijzondere gezelschap op de planning. Heel koninklijk allemaal, maar als tiener lunchen met eindeloze politici voor je verjaardag? Je moet er maar zin in hebben…

Gelukkig kan Leonor de dag afsluiten met een vrolijk familiefeest achter gesloten deuren, verklapt het Spaanse hof. Hierbij zal natuurlijk het koninklijk gezin aanwezig zijn, net als Leo’s grootouders van beide kanten. El Confidencial merkt hierbij nog fijntjes op dat Leonors opa, schandaalkoning Juan Carlos, geen uitnodiging heeft gekregen voor alle officiële evenementen, maar dat hij wél mag aansluiten bij het feest ten paleize. Ach, een klein stukje taart voor de oude baas moet kunnen, toch?

Bron: El Confidencial | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws