Holly Mae Brood: ‘Bekend worden is nooit mijn ambitie geweest’

'Ik realiseer me nu dat ik flink hard gewerkt heb: de laatste twee jaar keek ik soms scheel van de drukte'

Ze had geen standaard middelbareschooltijd, want Holly Mae Brood wist al jong wat ze wilde worden. “Nadat ik de Pussycat Dolls had ontdekt, wilde ik nog maar één ding: zingen én fantastisch dansen.” Dat is gelukt! En bovendien is ze ook een geweldige actrice. Binnenkort schittert Holly namelijk in Net als in de film, een heerlijke throwback naar de jaren 80 en 90.

Familie als publiek

“Als klein meisje was ik groot fan van Britney Spears. Stond ik daar tussen de schuifdeuren in de woonkamer te dansen, met mijn familie als publiek…” herinnert Holly zich nog. “En daarna ontdekte ik de Pussycat Dolls. Geweldig! Zingen én fantastisch dansen, dát wilde ik ook”, vertelt ze in gesprek met Beau Monde. “Dus ik ging naar een dansacademie en daardoor zag mijn middelbare schoolperiode er iets anders uit dan normaal. Vakken als gym en tekenen had ik bijvoorbeeld niet, dan werd er gedanst.” Holly kon redelijk makkelijk leren en was niet rebels. “Tegen hiërarchische hokjes aanschoppen heb ik nooit gedaan. Thuis ook niet. Ik heb echt nooit huisarrest gehad”, vertelt ze.

Laatbloeier

Hoewel Holly nu succesvol zangeres, danseres, presentatrice én actrice is, was ze vroeger niet het populairste meisje van de klas. “Ik bleef lang klein en ben pas laat gaan groeien. Volgens mij ben ik vrij lang echt een meisje gebleven”, blikt ze terug. “Mijn focus lag altijd op het dansen, maar ik was wel benieuwd naar wat er nog meer was. Daarna ben ik vol voor het acteren gegaan en presenteren is daar later ook bij gekomen.” Van jongs heeft Holly de showbizzwereld leren kennen. “Ik heb altijd wel geweten dat papa en mama (Herman Brood en Xandra Jansen, red.) in een soort spotlight stonden. Maar dat was gewoon zo en dat was prima. Ik denk dat het scheelt dat mijn moeder daar altijd ontzettend relaxed mee omging, en daarin totaal niet schreeuwerig was.” Die nuchterheid heeft Holly ook in zich. “Bekend worden – zoals mensen dat nu soms omschrijven als doel – is nooit mijn ambitie geweest. Daar gaat het wat mij betreft niet om. Ik besef heel goed dat ik geluk heb gehad door al op jonge leeftijd te weten wat ik wilde worden en wat mijn passie was, en dat ik daar mijn werk van kon maken.”

Nieuwe uitdaging

Tijdens haar opleiding danste Holly al in grote producties als Musicals in Concert en The Christmas Show. “Met mijn beste vrienden op het podium van de Ziggo Dome dansen, dat was geweldig. Op dat moment had ik niet de behoefte om zelf op de voorgrond te treden”, vertelt ze. Uiteindelijk wilde ze een nieuwe uitdaging. “Via audities werd ik aangenomen bij GTST en sindsdien heb ik allerlei leuke dingen gedaan, zoals Dance, dance, dance en natuurlijk Love Island. Ik realiseer me nu dat ik flink hard gewerkt heb: de laatste twee jaar keek ik soms scheel van de drukte”, stelt Holly. “Mijn vriend (Soy Kroon, red.) en ik zijn daarom onlangs naar Bali gegaan en deden daar even helemaal niets. Dat was zo lekker, wakker worden en zien wat de dag brengt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog net zo ambitieus als vroeger, en ik ga ook niet minder werken. Maar, er is meer in het leven dan carrière maken, en daar wil ik nu ook van genieten.”

In de nieuwste Beau Monde lees je ook interviews met actrices Eva Laurenssen en Lucretia van der Vloog, die net als Holly in Net als in de film te zien zijn. Vanaf 4 oktober in de winkel! 

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Elke Smit

Laatste nieuws