Zo moeder zo dochter: gravin Eloise leent van prinses Laurentien

Lief!

Gravin Eloise van Oranje zet zich als influencer (en sindskort als ondernemer) natuurlijk in voor verduurzaming van de mode-industrie. Dat betekent veel tweedehands parels op de kop tikken, en lekker allerhande vintage zaakjes afstruinen. En ach, als je moeder dan toch een prinses is met een fijne collectie juwelen….

Eloise in Paris

Ze studeert, onderneemt, en deelt via sociale media een hoop behind the scenes-beelden van haar drukke bestaan. Die Elo zit bepaald niet stil! Afgelopen weekend was ze als vertegenwoordiger van L’Oréal in Parijs, en hier kwam de gravin natuurlijk piekfijn voor de dag – maar dan wel conform haar eigen idealen.

Eco-friendly

Zo deelde Eloise een prachtige foto van het memorabele weekend via Instagram, en tipte ze via haar Stories vandaag nog enkele details over haar outfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELOISE (@eloisevanoranje)

“Ik ben zo dankbaar om ambassadrice te zijn van zo een mooi en empowering merk”, schrijft Elo bij de foto. En wat blijkt als we even in de Instagram Stories van de gravin spieken? Haar outfit heeft ze slim bij elkaar gezocht!

Zo deelt ze dat zowel haar tasje als japon gewoon gehuurde exemplaren zijn van de H&M. Budgetproof én eco-friendly! Maar wat echt opvalt? Dat zijn de grote gouden libelle-oorhangers. “Van m’n moeder”, schrijft de gravin.

Goed geleend

En inderdaad, als we een duik in de archieven wagen, dan zien we dat prinses Laurentien deze oorbellen al eens eerder uit de kast heeft getrokken!

laurentien
Beeld: NL Beeld

Zo droeg de prinses deze juwelen in 2019 al eens naar de uitreiking van de ECF Prinses Margriet Prijs voor Cultuur in Amsterdam. We zien dat Elo de matchende ketting van haar moeder achterwege heeft gelaten – maar goed. Less is more, niet waar?

Gedeelde kast

Het is bovendien niet de eerste keer (en zal ook vast niet de laatste keer zijn) dat Eloise in haar moeders garderobe is gedoken. Zo zagen we haar vorig jaar nog op de rode loper van het Televizier-Ring Gala:

Eloise
Eloise schittert in een jurk van moeder Laurentien op de rode loper! (Beeld: Brunopress)

Het ging hier om een Talbot Runhof-japon, die moeder Laurentien zelf al eens droeg in 2014.

Het vrolijk lenen uit elkaars kledingkast is een zoveelste bewijs dat moeder en dochter hart-stik-ke hecht met elkaar zijn. In gesprek met Daphne Deckers onthulde Laurentien al eens hoe trots zij is op haar prachtige dochter.

Zo deelde Laurentien over Eloises nuchtere houding wat betreft reacties op sociale media: “Zij kan echt mij aankijken en zeggen: ‘Hè, maar die mensen kennen mij toch helemaal niet?’ En dan denk ik: ‘Wauw, zo zelfverzekerd wat dat betreft zit ik niet in elkaar.’” Moeder en dochter hebben duidelijk een bijzonder goede band!

Bron: Beau Monde archief, Instagram @eloisevanoranje | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws