Eloise toont zich een milieubewuste gravin

Op Instagram doet Elo een belangrijke oproep.

Eloise van Oranje heeft zich inmiddels al bewezen als een heuse gravinfluencer (hoezeer ze die titel zelf ook beu is), fashionista én tv-ster. Maar het nichtje van onze koning en koningin toont zich nu ook op hele andere vlakken actief. Op Instagram geeft ze haar mening over de staat van de wereld.

Ongezouten mening

Van een statement in badpak tot een partij pittige scheldwoorden gericht op een vermeende racist: Eloise is niet op haar mondje gevallen, dat weten we inmiddels. In tegenstelling tot nichtje kroonprinses Amalia mag zij wél haar ongezouten mening geven over alles wat er in de wereld gebeurt, en daar maakt ze gretig gebruik van.

Oproep

Op Instagram doet Eloise een oproep aan haar ruime vier ton volgers om een pet van het Wereld Natuur Fonds aan te schaffen. Dit keer gaat het niet om een modieus zomeritem wat ze aanprijst, maar om het maken van een statement om te laten zien dat “jij de natuur belangrijk vindt.” “Natuur is geen bijzaak, maar keiharde hoofdzaak”, schrijft ze bij een foto waarop ze zelf het goede voorbeeld geeft en de pet draagt. “Natuur verdwijnt veel te snel. Alleen samen kunnen we dit probleem aan.”

eloise

Duurzaam bezig

Het is niet de eerste keer dat Eloise zich hardmaakt voor maatschappelijke onderwerpen. Zo moedigde ze haar volgers eerder dit jaar nog aan om met z’n allen wat te doen aan het klimaatprobleem. Om miscommunicatie te voorkomen, vermeldde ze daarbij nog wel even duidelijk dat ook zij “ZEKER niet perfect” is, maar dat ze wel haar best doet om haar steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo bestaat haar kast voor 90 procent uit tweedehands kleding (is hip uiteraard, vintage), koopt ze geen plastic flesjes en doucht ze korter.

Een gravin die niet alleen haar publiek inzet om aan de nodige designeritems te komen, maar ook om de wereld een handje te helpen? Dat kunnen we alleen maar toejuichen. You go, Elo!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @eloisevanoranje  | Beeld: NL Beeld, Instagram @eloisevanoranje

Laatste nieuws