Het is herfst: zo pas je je skincare aan op het seizoen

Tijd voor een skincare routine die bij de herfst past.

Het is officieel herfst! Dat merken we natuurlijk buiten. De dagen worden korter, blaadjes vallen langzaam van de bomen en de temperaturen dalen. Maar wist je dat een nieuw seizoen ook effect heeft op je huid? Het is daarom belangrijk om je skincare routine in de herfst aan te passen.

Hallo herfst

We kunnen er niet meer omheen: het is officieel herfst. En hoewel de meeste mensen even moeten wennen aan de kortere dagen en het minder zonnige weer, heeft een nieuw seizoen natuurlijk ook voordelen. Zo kun je lekker losgaan in huis met herfstdecoratie, kun je je kledingkast een update geven én heb je een extra reden om nieuwe of andere skincare producten te gaan gebruiken. Het is namelijk van belang om je skincare routine aan te passen op het seizoen.

Hydrateren is belangrijk

In de herfst is het belangrijk om verzorgingsproducten te gebruiken die zachte en hydraterende formules hebben. Waarom? Om uitdroging te voorkomen, die vaak wordt veroorzaakt door zowel binnen- als buitenlucht.

“In de herfst worden de temperaturen lager en daalt de luchtvochtigheid. Er kan ook een frisse wind waaien en de verwarming zorgt voor een droge warmte – en al deze factoren kunnen bijdragen aan het uitdrogen van onze huid”, legt dermatoloog Dr. Hadley King uit aan InStyle.

Huidverzorgingsproducten

Het is dus belangrijk om je huid te blijven hydrateren om uitdroging te voorkomen. Benieuwd welke huidverzorgingsproducten je het beste in het najaar kunt gebruiken? Hieronder een paar tips.

• Crèmige reiniger: ondersteunt en beschermt de huidbarrière.
• Hyaluronzuur serum: helpt vocht vast te houden.
• Vochtinbrengende crème: is zwaarder dan een lotion en daardoor effectiever om het vochtgehalte in de huid te sluiten.
• Hydraterend masker: om irritatie te verzachten en te minimaliseren, terwijl de huidbarrière versterkt.
• Hydraterende toner: ga voor een hydraterende en verzachtende formule die alcoholvrij is. Zorgt voor diepe hydratatie en verheldering van de huid.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws