Maakt het leven mooier

Waarom Charles' brievenbus uitpuilt van onderbroeken

De reden is eigenlijk heel onschuldig!

King Charles & Queen Camilla At Crathie Kirk

Het lijkt erop dat het volk van het Verenigd Koninkrijk in hun nopjes is met de kersverse vorst. Sinds koning Charles de Britse troon besteeg, ontvangt hij namelijk met enige regelmaat wel héél bijzondere geschenken: versierde, witte onderbroeken.

Witte onderbroeken

Het blijkt dat de Britse schoolkinderen massaal hebben besloten om hun witte onderbroeken om te toveren tot ware kunstwerken, en deze naar de koning op te sturen. Volgens The Telegraph kan de beste man het gebaar gelukkig wel waarderen. Hij zou de humor van de ontwikkeling inzien en zelfs bedankbriefjes naar de kinderen hebben opgestuurd. Cute!

Tevreden Britten

Begin september was het alweer een jaar geleden dat Charles koning van het Verenigd Koninkrijk werd. Uit onderzoek onder de Britse bevolking, bleek dat het overgrote deel van het volk bij is met het koningschap van Charles. Good for you Charly! Maar is dit de reden dat de koning de afgelopen tijd zulke bijzondere post ontvangt op zijn adres? Heeft hij misschien gewoon een voorliefde voor witte slips, of ligt er een andere betekenis aan deze nogal merkwaardige traditie ten grondslag?

Britse traditie

In het Verenigd Koninkrijk is het voor schoolkinderen al jaren lang traditie om onderbroeken naar het staatshoofd op te sturen. De inspiratie voor deze gewoonte hebben zij opgedaan uit het kinderboek 'The Queen's Knickers', dat in 1994 werd gepubliceerd. Dit boek is geschreven rondom de vraag of de - destijds - koningin, voor elke specifieke gelegenheid een speciale onderbroek in de kast heeft liggen. Op veel basisscholen werd dit boek gebruikt om op een voor kinderen behapbare manier uit te leggen wat de functie van de koningin was.

Nieuw jasje

Maar aangezien in het Verenigd Koninkrijk tegenwoordig niet langer een koningin aan het hoofd staat, moest dit verhaal natuurlijk in een nieuw jasje worden gestoken. Nicholas Allen, de auteur van de boeken, besloot daarom de stoute schoenen aan te trekken en het boek te herschrijven. In april verscheen uiteindelijk 'The King's Pants', een vergelijkbaar boek over de koning. Schattig toch?

Koninklijk bedankje

Onlangs hebben leerlingen van een basisschool besloten om de traditie nieuw leven in te blazen door de koning een aantal prachtig versierde onderbroeken toe te sturen. Ze waren enorm verrast toen ze niet veel later een bedankje ontvingen van koning Charles en zijn vrouw Camilla. In deze bedankbrief spraken ze hun waardering uit voor dit 'aardige' gebaar. Misschien een idee om inspiratie op te doen uit deze Britse traditie en onze Willem-Alexander te overspoelen met versierde, witte slips?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld