De bijzondere betekenis achter Kates oorbellen op World Mental Health Day

Wat een prachtig gebaar van de prinses van Wales!

De prinses van Wales en haar man William waren gisteren aanwezig bij een evenement genaamd ‘Exploring our Emotional Worlds’, een forum voor 100 jonge mensen in Birmingham dat in het teken stond van mentale gezondheid. In totaal zal het koninklijke paar zich drie dagen bezighouden met activiteiten rondom World Mental Health Day.

Het evenement

De 100 jonge deelnemers, zijn geselecteerd door goede doelen die zich richten op geestelijke gezondheid en jeugdbetrokkenheid. Bij bijeenkomst van gisteren stond ‘het benadrukken van het belang van het beheersen van emotie en het opbouwen van positieve relaties’ centraal. Op de foto’s zien we hoe de royals zich bij de deelnemers voegen en meedoen aan verschillende workshops.

Organisator Victoria Murphy vertelt aan Town&Country dat Kate deelnam aan een workshop waarin de deelnemers om de beurt een emotie van het ‘emotie wiel’ moesten uitbeelden. De overige deelnemers moesten dan raden welke emotie er uitgebeeld werd. Vrijwilligster Sharvari Patil vertelt dat Kate erg betrokken was bij de oefening. “Ik had echt het gevoel dat ze naar ons luisterde en ze kwam met veel eigen inbreng”, meldt de jonge vrouw. Good job Kate!

Kate Middleton
Beeld: NL Beeld

De outfit

De oplettende kijker zal de Mya Yellow Tailored Jacket (die helaas is uitverkocht) van LK Bennett misschien wel herkend hebben. De koninklijke hoogheid droeg dit jasje namelijk voor het eerst tijdens een evenement voor Mental Health Awareness in mei.

De opvallende blazer is gemaakt van een viscose-rayon blend en heeft een aanwezige reverskraag die de jas een chique touch geeft. Er bevindt zich een enkele knoop aan de voorkant en één onderaan beide mouwen. De paspelzakken maken het kleurrijke kledingstuk helemaal af.

En, we see what you did there, Kate. Door een blazer in deze opvallende, gele kleur te dragen, probeert Kate waarschijnlijk een link te leggen met de Hello Yellow campagne van de organisatie Young Minds. Dit is een toonaangevende liefdadigheidsorganisatie in het Verenigd Koninkrijk die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren.

Het lijkt erop dat de prinses onder haar jas haar Boden Cashmere Crewneck droeg. Verder koos Kate voor zwarte pumps van Russell & Bromley en een bijpassende riem met krokodillenleer-effect van Anderson’s. Het blijkt maar weer dat je met zwart altijd goed zit!

Kate en William
Beeld: NL Beeld

Oorbellen met een betekenis

Maar het belangrijkste aan Kate’s sophisticated look, zijn de accessoires die ze in haar oren draagt. De subtiele oorbellen die de prinses van Wales in had, hebben een speciale betekenis én herinneren aan een belofte die Kate nu is nagekomen.

Kate oorbellen
Beeld: NL Beeld

Toen Kate in mei een bezoek bracht aan de Maidenhead Rugbyclub en zichzelf van haar sportiefste kant liet zien, gaf coach Sarah Renton haar namelijk deze oorbellen. De oorbellen zijn gemaakt ter nagedachtenis aan haar dochter, Issy, die eerder dit jaar haar leven beëindigde.

De prinses beloofde Sarah dat ze de oorbellen zou dragen en het evenement in Birmingham bood natuurlijk de perfecte gelegenheid daarvoor. De Issy Star Oorbellen zijn ontworpen door Issy’s nicht, Sophie, en zijn verkrijgbaar in de online webshop van Sophie: Earsass. Voor elk verkocht paar, doneert Earsass vijf pond aan een goed doel dat zich richt op mentale gezondheid genaamd Brave Mind. Wat een prachtig en tegelijk ontroerend gebaar!

Op de oorbellen wordt in ieder geval vol lof gereageerd. Tevreden klant Bonnie F. schrijft: “Ze zijn zeer goed gemaakt, sluiten goed en ik ben er dol op… Ze hebben een eenvoudige, klassieke stijl die overal bij past, maar zijn toch iets unieker dan gewone oorringen. En ik denk aan hun betekenis elke keer als ik ze draag.” Zo bijzonder!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws