Daar is ze weer: Kates sportieve kant straalt op het rugbyveld

Zo zien we de prinses niet vaak.

Veel royal duties draaien om het schudden van handjes, aandachtig luisteren, een beetje vriendelijk lachen en instemmend knikken. Maar heel af en toe zitten er evenementen tussen waar de royals zich lekker kunnen uitleven. En als er één iemand altijd te porren is voor een sportief uitje, dan is het natuurlijk Kate wel!

Sporty prinses

Zo verscheen Kate gisteren bij de Maidenhead Rugby Club in een comfortabele joggingbroek en haar lange lokken lekker casual in een paardenstaart, en deed ze actief mee op het rugbyveld. Je moet het maar aandurven: doodleuk een toekomstige koningin tackelen…

Beeld: NL Beeld

Ouderschap

Kate combineerde haar sportieve activiteiten uiteraard met een hoop goede gesprekken, zoals het nu eenmaal heurt bij een royal duty. Haar bezoekje aan de rugbyclub draaide namelijk om haar Shaping Us-campagne, waarmee de prinses zich richt op de ontwikkeling van de allerjongste generaties. Deze campagne lanceerde ze aan het begin van dit jaar, en zou een langetermijnproject voor de prinses zijn, waar zij zich haar hele leven nog voor wil inzetten.

kate
Beeld: NL Beeld

Daarom ging Catherine (naast een robbertje op het sportveld) ook het gesprek aan met de aanwezige heren. Zo sprak de prinses onder meer met enkele lokale en nationale rugbyhelden over hun eigen kindertijd, het vaderschap, en de rol die sportclubs kunnen hebben bij de ontwikkeling van jonge kinderen.

Rugbyheldin

Extra mooi meegenomen: Kate is natuurlijk ook de beschermvrouw van de Rugby Football Union. In die zin slaat zij met dit uitje dus twee vliegen in één klap. Sportief én slim, die Kate!

Bron: BBC, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws