Koningin Silvia en prinses Madeleine gaan voor glamour

Moeder en dochter hebben wat quality time samen!

De Zweedse koningin Silvia is in New York met haar jongste dochter, prinses Madeleine. De twee zijn in het vliegtuig gestapt om onder andere een evenement van de Verenigde Naties bij te wonen. Dit biedt natuurlijk een mooie gelegenheid om wat quality time met elkaar te spenderen.

Rollen omgedraaid

Zoals velen wel weten, zit prinses Madeleine al jaren in de Verenigde Staten. Ze woont in Florida met manlief, bankier Chris O’Neill, en hun drie kinderen. Begin dit jaar leek de terugkeer van het gezin naar Zweedse bodem wellicht definitief, een paar maanden later bleken ze de emigratie dan toch nog een jaartje uit te stellen. Hoewel we op dat gebied geen hoge verwachtingen meer hebben, zijn we blij voor de Zwoyals dat ze deze week wat tijd samen kunnen spenderen. En dit keer zijn de rollen omgedraaid, aangezien het meestal prinses Madeleine is die het vliegtuig naar Zweden pakt. Dat het voor haar een thuiswedstrijd is kunnen we echter niet zeggen, aangezien ze alsnog ruim 1.800 kilometers moet afleggen om in New York te komen.

Evenement

Op maandag woonden koningin Silvia en prinses Madeleine een evenement bij van de Verenigde Naties genaamd ‘Placing Child Protection at the Core of Sustainable Travel and Tourism’. Deze vergadering vond plaats in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York City.

Hare Majesteit kreeg de eer om een speech voor te dragen aan de aanwezigen in de zaal. Ze sprak motiverende woorden over ‘de kans die we hebben om dingen recht te zetten en nieuwe patronen en gedragingen te vormen die kinderen veilig houden’. Ook haalde ze in haar speech aan dat de reissector mensen op verschillende manieren bereikt, zowel online als offline, en dat dit tal van mogelijkheden biedt om de veiligheid van kinderen overal ter wereld in de gaten te houden. De koningin beëindigde haar speech met de volgende zin: “Samen moeten we meer doen. We moeten het eens worden over hoge normen en doelstellingen en dit moet worden geïmplementeerd om daadwerkelijk een verschil ter plaatse te maken.” Mooi gesproken koningin!

Outfit

En op een evenement als dit, kun je natuurlijk niet in je joggingpak verschijnen. Nee, een gepaste, sophisticated look is zeker niet te veel gevraagd. Hare Majesteit de koningin droeg daarom haar rode Georg et Arend broekpak en maakte haar outfit helemaal af met armbanden van Cartier en Engelbert. Haar dochter Madeleine verscheen in een Jonathan Simkhai jurk en droeg daarbij een bruin suede tote bag van Demellier. Hierbij combineerde de prinses een subtiele parelketting van Ebba Brahe.

World Childhood Foundation Gala

’s Avonds vond het World Childhood Foundation Gala plaats op Park Avenue, koningin Silvia is de oprichter van deze stichting. De World Childhood Foundation heeft als doel om oplossingen te bedenken, bevorderen en ontwikkelen om seksueel misbruik, uitbuiting en geweld tegen kinderen te beëindigen. Vanuit de stichting wordt er jaarlijk een gala georganiseerd, welke onder andere is bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel. En zoals gewoonlijk, kwamen de koninklijke moeder en dochter weer piekfijn voor de dag. We hadden natuurlijk niet anders van ze verwacht!

Beeld: NL Beeld

Prinses Madeleine verscheen op moeders evenement in een elegante off-shoulder jurk in een prachtige, donkerblauwe tint van Chiara Boni. Daaronder droeg ze een paar opvallende, goudkleurige sandalen met hoge hak van het merk ALAÏA. De gouden oorbellen van Swarovski maken de outfit helemaal af.

Beeld: NL Beeld

Haar moeder, koningin Silvia, straalt in een set bestaande uit een top en een lange rok van Georg et Arend. Kortom, de Zweedse royals zien er weer uit om door een ringetje te halen.

Bron: UFO No More, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws