Eilanden Aruba en Curaçao ontvangen binnenkort hoog bezoek!

Niemand minder dan prinses Beatrix komt langs op de eilanden.

Sinds Beatrix het koninklijke stokje heeft overgedragen aan haar zoon, koning Willem-Alexander, kan de 85-jarige prinses het – gelukkig – een stuk rustiger aan doen. Hoewel de prinses de afgelopen periode vooral bezoekjes dichter bij huis heeft afgelegd, stapt zij binnenkort weer in het vliegtuig. De koninklijke hoogheid vertrekt binnenkort namelijk op officieel bezoek naar Aruba en Curaçao!

Werktripje naar de zon

Prinses Beatrix heeft gisteren aangekondigd dat ze een bezoek zal brengen aan de eilanden Curaçao en Aruba van 7 tot 10 november. Het belangrijkste doel van het bezoek, is het ondersteunen van de inspanningen van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) met betrekking tot natuurbescherming en het bevorderen van sociaal-maatschappelijke initiatieven op de ABC-eilanden. Perfect getimed lijkt van Bea lijkt ons zo, met de koude dagen die weer in aantocht zijn. Al zal de voormalig koningin zeker niet stilzitten tijdens haar tijd op de zonovergoten eilanden.

De DCNA organiseert tijdens één van deze dagen een congres, dat zich richt op het vinden van natuurvriendelijke oplossingen voor het herstel van de ecosystemen op de Nederlandse Caribische eilanden. En daarbij mag prinses Beatrix natuurlijk niet ontbreken. Zij vervult namelijk de rol van van beschermvrouwe van de DCNA. Bea trapt haar bezoek af met twee dagen Curaçao, en sluit haar reis af op het eiland Aruba.

Eerdere bezoeken

Als beschermvrouwe van de DCNA, is prinses Beatrix zeker geen vreemde op de Caribische eilanden. En zoals het een echte royal betaamt, is er natuurlijk veelvuldig beeldmateriaal van haar vele bezoekjes. Voor het verzamelen van de leukste kiekjes, doken we een flink stuk de geschiedenis in.

Op onderstaande foto is prinses Beatrix nog maar 20 jaar oud en brengt ze eveneens een bezoek aan Aruba. Ze wordt warm ontvangen in Santa Cruz door een arsenaal aan mensen en krijgt bloemen aangeboden door een Arubaans meisje.

Beeld: Nationaal Archief

Een decennium later, zet Beatrix weer voet op Arubaanse grond, maar dit keer met manlief prins Claus aan haar zij.

Beeld: Nationaal Archief

Maar ook het eiland Curaçao is meerdere malen bezocht door de prinses. Hier zien we de – destijds nog – kroonprinses als stralend middelpunt van het gezelschap, tijdens haar bezoek aan Curaçao in februari 1958.

Beeld: NL Beeld

Tijdens een later bezoek aan Curaçao, bracht prinses Beatrix een bezoek aan de Prinses Margriet-kraamkliniek. Onze koninklijke hoogheid kreeg bloemen aangeboden door de eerste kinderen die in deze kliniek geboren werden. Wat een prachtig gebaar!

Beeld: Nationaal Archief

Maar ook nadat ze haar titel van koningin overdroeg aan zoonlief Willem-Alexander, bezocht prinses Beatrix het kleurrijke Curaçao. Hier zien we een stralende Bea bij de heropening van het Curaçao Marine Park. Het is overduidelijk dat de royal zich thuis voelt op de Nederlandse Antillen.

Beeld: NL Beeld

Wij wensen prinses Beatrix alvast heel veel succes tijdens haar bezoek aan de eilanden!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws