Wat doen de kinderen van Wills en Kate met Halloween?

De prinses van Wales is groot fan van spooky season!

Alhoewel Halloween in Nederland ook steeds vaker en uitbundiger wordt gevierd, is het in het Verenigd Koninkrijk al eeuwenlang een begrip. Het gezin van de kroonprins is hierbij zeker geen uitzondering op de regel en er wordt altijd wel wat georganiseerd voor hun koninklijke kroost op 31 oktober. Maar wat zou het stel dit jaar in petto hebben?

Spooky season

Het griezelseizoen is van start! En mocht je je afvragen of de Britse royal family meedoet aan het commerciële circus rondom Halloween: ja, natuurlijk! Eerder dit jaar onthulde Jay Rutland, de echtgenoot van Tamara Ecclestone, dat Kate vorig jaar oktober met haar kinderen langs de deuren ging in hun wijk in Kensington. Hun huis ligt namelijk dicht bij het officiële Londense verblijf van William en Kate, Appartement 1A in Kensington Palace. “Kate klopte aan onze deur in Londen met hun kinderen met Halloween. Zeer vriendelijk en nuchter”, sprak Jay destijds over de prinses van Wales.

En in 2019 werd de koninklijke moeder gespot terwijl ze kostuums aan het bekijken was met George en Charlotte bij een vestiging van Sainsbury’s – in de regio van landhuis Anmer Hall – tijdens de herfstvakantie. Een medeshopper vertelde The Mirror destijds: “Ik heb niet gezien wat ze precies kocht. De dame die me vertelde dat ze er was, zei dat Kate aan haar kinderen vroeg wat ze met Halloween wilden zijn. Ik denk dus dat ze wat Halloween-spullen voor haar kinderen heeft gekocht.” Het is dus al bekend dat Kate niet vies is van een beetje uitpakken tijdens Halloween.

Schoonmama

Ook Kates moeder, Carole Middleton, deelde waarom ze Halloween zo graag viert in de nieuwsbrief van haar voormalige bedrijf, Party Pieces. “Halloween is één van de hoogtepunten van de herfst voor mij,” schreef ze vorig jaar. “Ik kan me nog steeds de pret en de angst herinneren uit mijn eigen kindertijd: de kans om je te verkleden, pompoenen te versieren en langs de deuren te gaan voor ‘trick-or-treat‘! Ik heb dit jaar zelfs mijn eigen pompoenen gekweekt, dus ik kijk ernaar uit om die met mijn dierbaren te versieren.” De prinses heeft haar liefde voor Halloween dus niet van een vreemde!

Koninklijke planning

De kinderen van de Waleses genieten momenteel, samen met hun ouders, van de herfstvakantie. Het gezin vertrekt dan vaak naar landhuis Anmer Hall en daar is genoeg te beleven op het nabijgelegen landgoed Sandringham van de koning. Er is dit jaar zelfs een speciale activiteit georganiseerd op dit landgoed, waar iedereen zich voor op kan geven.

Voor 26 tot en met 28 oktober kunnen geïnteresseerden zich opgeven om hun eigen pompoenhuisje te maken. De activiteit is geïnspireerd op het boek ‘Pumpkin Soup‘ van Helen Cooper – en grappig verhaal voor kinderen over vriendschap en delen, met fantastische, dierlijke personages. De workshop is dus vooral gericht op kinderen (vanaf drie jaar), maar er wordt wel verwacht dat er een volwassene mee komt om ouderlijk toezicht te houden. Meedoen kan voor het schamele bedrag van twaalf Britse pond. Wat een leuke manier om een gezellige herfstmiddag door te brengen! Het is dat we niet wat dichterbij wonen, maar anders …

Bron: Hello! Magazine, Sandringham Estate | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws