Lief: quality-time voor de Spaanse royal family

Wat is het toch een glamoureus stelletje bij elkaar!

Het is alweer een hele tijd geleden dat we de Spaanse royal family compleet zagen. Dochters Sofía en Leonor hebben immers hun vleugels uitgeslagen en van de zomer beiden het ouderlijk nest verlaten. Voor de jaarlijks georganiseerde uitreiking van de Prinses van Asturiëprijzen, maken de twee gelukkig graag een uitzondering. En vervolgens kunnen wij weer smullen van de prachtige kiekjes die daar worden geschoten.

Zomer vol goodbyes

Sinds half augustus is het koninklijke gezin al niet meer compleet in het openbaar verschenen. Koning Felipe en koningin Letizia dragen sindsdien namelijk, naast hun koninklijke titels, ook de titel empty nesters. Afgelopen zomer zeiden ze namelijk eerst hun oudste dochter, prinses Leonor, vaarwel voor een langere periode. De prinses van Asturias vertrok om te beginnen aan haar militaire opleiding in Zaragoza. Als troonopvolger zal de kroonprinses namelijk ook de rol als opperbevelhebber van het Spaanse leger op zich nemen. Geen wonder dus, dat ze zich hier net als haar vader goed op wil voorbereiden. Eerst staat er een jaar aan de Academia General Militar in Zaragoza op de planning. Daarna volgt ze een jaar bij de Spaanse marine, en het laatste jaar besteedt de prinses bij de Spaanse luchtmacht.

Maar ook jongste dochter prinses Sofía bleef niet bij haar ouders thuis op de bank zitten. Een paar weken later werd ook van haar afscheid genomen. Zij maakt haar middelbare school namelijk, net als haar oudere zus, af in Wales aan het UWC Atlantic College. Daar heeft ook onze eigen Alexia onlangs haar Baccalaureaat behaald.

Familie-reünie

Vanavond staat de uitreiking van de Prinses van Asturiëprijzen op de planning, iets waarbij de Spaanse koninklijke familie natuurlijk niet bij mag ontbreken. Tijdens dit evenement worden er onderscheidingen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder kunst, literatuur, sport, vrede, en technisch en wetenschappelijk onderzoek.

Prinses Leonor – de prinses van Asturië zelve – zal, net als vorig jaar, zelfs een toespraak houden tijdens de awards. Gelukkig zal dit niet het enige moment zijn waarop we het gezin samen gaan spotten. Donderdagavond waren de royals namelijk al aanwezig bij het concert dat, geheel volgens traditie, wordt gegeven op de avond voor de uitreiking. En zoals we van de Spaanse royals gewend zijn, zagen ze er weer uit om door een ringetje te halen!

En ligt het aan ons, of zien wij de koning en koningin nét wat extra stralen in het bijzijn van hun prachtige kroost?

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid draagt prinses Leonor een jurkje van de Zweedse H&M en kiest zusje Sofía voor een stijlvolle jumpsuit van het Spaanse merk Cardié Moda.

Beeld: NL Beeld

Maar ook de koningin ziet er tiptop verzorgd uit in haar roze Maria Barragan blouse met pofmouwen, die ze iets meer taille heeft gegeven met behulp van een simpele, doch elegante riem van Hugo Boss. Haar roze, suede clutch van Magrit en lage, zwarte pumps eveneens van Magrit maken de outfit tot een stylish geheel. Well done Leti!

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Meer glam?

Vanavond staat er dus nog zo’n leuk gezinsuitje op de planning, want dan zijn Felipe, Letizia, Leonor en Sofía aanwezig bij de uitreiking van de awards. Bijzonder detail: ook onder de prijswinnaars bevindt zich een wel héél bekend gezicht! Niemand minder dan actrice Meryl Streep mag namelijk een award in ontvangst nemen.

Een beetje royal glamour van de koninklijke familie, én nog een beetje Hollywood-glam van la Streep? Wij zijn nu al reuze benieuwd!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws