Romantiek ten top: Felipe en Letizia spelen ‘eerste ontmoeting’ na

De liefde spat ervanaf!

In 2003 stond heel Spanje opeens op z’n kop: de vrijgezelle kroonprins Felipe leek namelijk uit het niets z’n verloving aan te kondigen met de knappe journaliste en nieuwslezeres Letizia Ortiz Rocasolano, schijnbaar slechts enkele dagen nadat de twee publiekelijk aan elkaar geïntroduceerd werden.

Geheim

Een royal verloving heeft nogal wat voeten in de aarde. Vaak zijn de beide partijen vooraf al even bekend, want een leven als royal is nu eenmaal een leven in de schijnwerpers. Maar sommige paren weten hun liefde bijzonder goed verborgen te houden!

Schoolvoorbeeld hiervan zijn natuurlijk de Spaanse koning en koningin, Felipe en Letizia. Nog altijd is het exacte verhaal achter hun relatie niet helemáál duidelijk. Wat we wel weten, is dat het Spaanse hof op 1 november 2003 hun verloving aankondigde, en zij in mei 2004 in het huwelijksbootje stapten.

Volgens de verhalen zou Letizia haar grote liefde ontmoet hebben bij een van haar journalistieke klusjes. Bij een ongeluk met een olietanker in 2002 was Leti ter plaatse om verslag te doen van de verschrikkelijke gevolgen, en hier zou de vonk overgeslagen zijn met de toenmalig Prins van Asturias. Lange tijd hielden de twee hun relatie under wraps, tót Letizia in november 2003 opeens aan de wereld werd geïntroduceerd als de verloofde van troonopvolger Felipe. In 2004 stapten de twee in het huwelijksbootje, en sinds 2014 draagt Leti de titel van Hare Majesteit de Koningin.

Introductie

Al die geheimen leidden tot een bijzonder moment eind oktober 2003. Dan vindt namelijk de uitreiking van de Prins van Asturias-awards plaats, waarbij na afloop traditiegetrouw handjes worden geschud en kennis wordt gemaakt met aanwezige journalisten door de royals. En laat nou nét Felipes grote liefde Letizia tussen de aanwezigen staan – aan wie hij wordt geïntroduceerd alsof de twee elkaar niet kennen. Enkele dagen later wordt Letizia opeens geïntroduceerd als zijn verloofde, en is heel Spanje in rep en roer.

Succesverhaal

Afijn: we weten inmiddels dat deze ‘plotselinge’ romance de basis bleek voor een jarenlange relatie, want nu twintig jaar later spat de liefde er nog altijd vanaf. Ook Felipe en Letizia leken zich te beseffen hoe bijzonder dat was, toen zij dit weekend de Prinses van Asturias-awards bijwoonden.

Bij het journalisten-rondje achteraf besloot het koningspaar dan ook kort hun eigen ‘eerste ontmoeting’ na te spelen, tot grote hilariteit van de aanwezigen. De Spaanse publieke omroep, RTVE, heeft de beelden nog eens naast elkaar gelegd, zoals hierboven te zien is. Van een klein leugentje om bestwil naar een liefdevol gezin met twee prachtige dochters: Felipe en Letizia zijn ver gekomen sinds die dag in 2003!

Bron: RTVE, Royal Forums, Instagram @coutureandroyals | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws