Zien: zo zag Letizia eruit voor zij koningin werd

De Spaanse koningin was al gewend aan de schijnwerpers!

Letizia is anno nu een graag gezien gezicht – als royal schroomt zij een daring kledingkeuze hier of daar niet, en ze zet zich met regelmaat in voor de goede zaak. Maar voor ze furore maakte als royal, was Leti de spotlights al gewend. We blikken terug!

 

Spaanse koningin

De Spaanse Queen Letizia is een goed voorbeeld van een burgermeisje dat het weet te schoppen tot sprookjesprinses. Sinds schandaalkoning en schoonvader Juan Carlos I afstand deed van de troon, steekt Leti haar handen uit de mouwen als Spaanse koningin.

In september 1972 zag de kleine Leti het levenslicht in een heel normaal gezin. Haar vader is een journalist, en haar moeder werkt als verpleegkundige en vakbondsvrouw. Het gezinnetje breidt nog verder uit met twee meisjes, en met z’n vijven is het Asturiaanse gezinnetje lange tijd heel gelukkig.

In 1999 besloten Leti’s ouders echter een punt te zetten achter hun huwelijk. Haar vader hervond de liefde vervolgens bij een collega, en in 2004 stapte hij, net als zijn dochter, in het huwelijksbootje. De huwelijksdag van Letizia’s vader ging alleen net gepaard met iets minder pomp and circumstance dan de koninklijke bruiloft van zijn dochter.

letizia felipe
Echte liefde: in 2004 stapten Felipe en zijn Letizia in het huwelijksbootje. (Beeld: Brunopress)

Eerste huwelijk

Overigens was het ook bij Leti niet in één keer raak. De Spaanse koningin stapte namelijk al eens eerder in het huwelijksbootje, maar deze relatie hield geen stand. In 1999 tekende Letizia de scheidingspapieren. Enkele jaren later begint vervolgens een royal romance, die naar verluidt zijn oorsprong vindt in Letizia’s eerdere baan.

Spotlights

Ze staat als koningin natuurlijk continu in de belangstelling. Of ze nu tijdens een familievakantie gaat shoppen, of bij officiële evenementen in vol ornaat komt opdagen: alle ogen zijn op Letizia gericht.

Maar dat is Leti wel gewend. Voor zij aan de slag kon aan de zijde van Felipe, werkte ze namelijk als nieuwslezeres. Een zakelijk pak, een gouden bob, en een neusje voor nieuws: Leti was een vast gezicht op de Spaanse tv.

Letizia vroeger
Beeld: Brunopress

Bevlogen journalist

Gedurende haar carrière als journalist heeft Letizia onder meer gewerkt voor 24 Horas en Teldiario 2, één van de meest bekeken nieuwszenders van Spanje. Overigens zat Letizia niet altijd in de studio. Zo deelde de Spaanse nieuwszender RTVE met haar vijftigste verjaardag een hoop video’s uit de oude doos, waarop te zien is hoe Leti enthousiast rapporteert vanaf uiteenlopende locaties.

Zo zat de toenmalige future queen in de Verenigde Staten om vanaf locatie verslag te doen van de presidentsverkiezingen van 2000. In 2001 was Letizia de aangewezen persoon om te rapporteren over de aanslagen op het World Trade Center.

Royal romance

Volgens de verhalen zou Letizia haar grote liefde ontmoet hebben bij een van haar journalistieke klusjes. Bij een ongeluk met een olietanker in 2002 was Leti ter plaatse om verslag te doen van de verschrikkelijke gevolgen, en hier zou de vonk overgeslagen zijn met de toenmalig Prins van Asturias. Lange tijd hielden de twee hun relatie under wraps, tót Letizia in november 2003 opeens aan de wereld werd geïntroduceerd als de verloofde van troonopvolger Felipe. In 2004 stapten de twee in het huwelijksbootje, en sinds 2014 draagt Leti de titel van Hare Majesteit de Koningin.

Zo blijkt maar weer: het kan verkeren!

Bron: Hello! Magazine, SCMP, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws