Hiep hoera: jarig Romanov-prinsje groeit als kool!

De prins heeft al een heel 'eigen willetje', onthult zijn moeder!

Dit weekend was het feest bij de Romanovs! Daar werd namelijk de verjaardag van de allerjongste telg van de groothertogelijke familie gevierd. En zoals we gewend zijn van de nakomelingen van de legendarische Russische keizersfamilie, werd dat gevierd met een hoop kiekjes van de jonge prins.

Jonge Romanov

Hoewel er aan de legendarische keizersfamilie in 1918 een einde werd gemaakt, zijn er via verschillende broers, zussen, neven en nichten nog altijd verschillende nazaten die claimen het huidige hoofd van de Romanovs te zijn. Van hen is groothertogin Maria Vladimirovna één van de meest zichtbare troonpretendenten.

Zij werd vorig jaar voor het eerst oma toen haar enige zoon, groothertog George, en haar schoondochter, prinses Rebecca Victoria Romanovna, hun eerste zoontje samen mochten verwelkomen. Sindsdien hebben de Romanovs ons met eindeloze kiekjes van de kleine spruit op de hoogte gehouden van de allerjongste Romanov. Een troon en een kroon mogen er dan niet meer bij heuren voor de Romanovs anno nu – budget voor een privéfotograaf is er nog wél!

Jarig

Dit weekend was het alweer een jaar geleden dat de piepjonge prins het levenslicht zag. Destijds deelden de Romanovs op hun officiële website: “Onze kleinzoon zal Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Alexander Georgievich geheten.”

Die kleine Alexander mocht op 21 oktober z’n eerste kaarsje uitblazen, en dat vierden de keizerlijke nazaten met een sfeervol feestje waar kosten noch moeite gespaard werden voor de kleine hoogheid.

Zo kreeg hij een custom verjaardagstaart, die voorzien was van een olifant en speelse, blauwe details. Hiervan deelde de groothertog een zoet kiekje via Instagram:

Ook prinses Rebecca Victoria publiceerde een zoete foto van de kleine:

“Een fijne verjaardag voor onze kleine Alexander Georgievich! Moge de Heer je beschermen en alle kinderen ter wereld beschermen tegen lijden, verlating, en ziekte”, schrijft de trotse moeder bij het kiekje.

Interview

Bovendien heeft prinses Rebecca Victoria, die zelf van Italiaanse afkomst is, nog een interview gedaan met het Italiaanse blad Gente. Hier verklapte de prinses dat het moederschap de nodige uitdagingen met zich meebracht – zoals zoveel jonge ouders kunnen beamen. “Er bestaat geen handleiding om de perfecte ouder te zijn, maar ik denk dat we het goed doen. Alexander heeft een eigen willetje, en soms wordt hij boos, maar hij is ook speels en vrolijk.”

En wat betreft de rol van oma Maria Vladimirovna? “Zij woont in Madrid, maar we bellen elke dag zodat ze de groei van haar kleinzoon kan volgen.” En uit de kiekjes blijkt wel dat de kleine prins groeit als kool. Op naar de volgende verjaardag!

Bron: Gente Settimanale, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws