Bonjour! Romanovs poseren met jongste telg in Parijs

De kleine keizer dut rustig door..

Het was even stil rond de Romanovs – de Russische keizersfamilie zonder troon, maar met budget voor een persoonlijke fotograaf. Dit weekend doken zij mét kleine baby Romanov op in Parijs.

Slaperig prinsje

Ze laten graag hun keizerlijke neuzen overal en nergens zien, maar laten we eerlijk zijn: echt veel macht hebben de afstammelingen van de Romanovs anno nu niet meer. Maar goed, ze hebben wel een kluis vol juwelen, een hoop persoonlijke trots, én een potje om eindeloze fotosessies mee te betalen. Waarvan akte.

Zo doken de Romanovs dit weekend op in Parijs: grootvorst George en prinses Rebecca Victoria maakten een uitstapje door de Parijse stad met hun kleine spruit in de kinderwagen erbij. Natuurlijk werd de piepjonge Doorluchtige Hoogheid Prins Alexander Georgievich voor de camera’s even uit zijn koetsje gelicht. Echt veel zin om te poseren zat er bij de jonge prins echter niet in. Die sliep gewoon door…

romanovs
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Druk druk druk

De Romanovs hebben tijdens hun verblijf in Parijs een volle planning gehad. Niet alleen moest er uitgebreid gewandeld en geposeerd worden, ook stond er een ceremonie op het programma bij de Cathédrale Saint-Alexandre-Nevsky, waar het vorstelijke paar twee symbolische vredesduiven losliet. Of in elk geval, één vredesduif.

Want waar het vogeltje van prinses Rebecca inderdaad al snel z’n vleugels spreidt…

romanovs
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

…heeft de gevederde vriend van grootvorst George daar minder trek in.

romanovs
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Ach ja, beetje keuvelen met een keizerlijke dynastie: wij zouden ook lekker zijn blijven hangen.

Feest

Bovendien was er tijd voor nóg een speciaal moment, dat in alle geniep werd voorbereid voor de grootvorst. Hij mocht vorige week namelijk 42 kaarsjes uitblazen, en speciaal voor de gelegenheid liet Rebecca een grootse verjaardagstaart serveren aan manlief. Bovenop het indrukwekkende bakwerk prijkte bovendien een speciaal gemaakte kloon van een Fabergé-ei, compleet met keizerlijk familiewapen en al.

Op Instagram deelde prinses Rebecca vandaag een zoete foto met manlief bij de verrassingstaart. “Met dank aan de groothertogin Maria en de talenten van Michael Lewis-Anderson hebben we een verjaardagstaart bedacht die de kinderen van deze wereld eert. Want de kinderen van vandaag, zijn de toekomst van ons allen”, aldus het bijschrift. Weer lekker noblesse oblige, zo’n bakwerk dat de toekomstige generaties in het zonnetje zet. Ze hebben misschien geen land meer aan hun voeten liggen, maar de goede intenties zijn er duidelijk nog wel.

Bron: Histoires Royales, Instagram @rebecca_victoria_romanoff | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws