Even voorstellen: deze vrouw beschermt prinses Kate al dertien jaar lang

Wie zien we daar, altijd een stap achter de prinses?

Dat prinses Kate een heel team achter zich heeft staan, zal niemand verbazen. Maar met alle veranderingen die recentelijk zijn aangekondigd voor de staf van de Waleses, is er toch één powervrouw die zich al heel lang ontfermt over de veiligheid van de Princess of Wales. We stellen je voor aan sergeant Emma Probert!

Dame in de Koninklijke Orde van Victoria

Al sinds 2010 is ze de dame die de veiligheid van prinses Kate waarborgt, en dat is niet onopgemerkt gegaan. Zo mocht la Probert vorig jaar al een ordelintje ontvangen van prins William, en werd zij daarmee benoemd tot Dame in de Koninklijke Orde van Victoria. De prins van Wales verleende haar op 13 oktober de koninklijke onderscheiding, bedoeld voor mensen die ‘persoonlijke diensten aan de soeverein’ hebben geleverd. En dat kunnen we van Emma wel zeggen, want al meer dan dertien jaar lang staat zij letterlijk achter Kate als een van haar persoonlijke bodyguards.

Kate & Emma

Emma Proberts kreeg inmiddels dertien jaar geleden de taak toegewezen om Kate Middleton, toen nog de de verloofde van prins William, te beschermen.

Kate Middleton en Emma Proberts in 2010. Beeld: BrunoPress

Inmiddels zijn we heel wat jaren en titels verder, maar de sergeant en de prinses van Wales zijn nog altijd samen.

Kate en Emma in Belfast, 2019. Beeld: BrunoPress

Bodyguard Emma is onderdeel van de Scotland Yard’s Protection Squad (kan zo uit een actiefilm komen, toch?) en was eerder verantwoordelijk voor de veiligheid van prinsessen Beatrice en Eugenie. Volgens MailOnline heeft Kates trouwe bodyguard de nodige ervaring op het gebied van vechtsport en verdediging en heeft ze altijd een pistool en een taser op zak. Gelukkig hebben die nog niet tevoorschijn hoeven komen…

Beste vriendinnen

Naar verluidt kunnen de prinses en de sergeant het prima met elkaar vinden. Zo meldde een bron vlak voor het huwelijk van William en Kate aan The Standard: “Ze kunnen al goed met elkaar opschieten. Dat is fantastisch, want ze zullen erg veel tijd met elkaar doorbrengen.”

Destijds werd dat nog eens goed duidelijk, toen zij voorin de Rolls Royce zat waar de toekomstige koningin mee arriveerde bij Westminster Abbey. Wel zo praktisch en veilig voor Catherine natuurlijk, maar daarnaast een goed teken van hoe belangrijk Probert is voor de royals.

Bron: Beau Monde archief, Hello! Magazine, Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..