Alexandre Grimaldi onthult grote verandering in openhartig interview

Gaan we de jonge Grimaldi vaker naast z'n vader zien?

Alexandre Grimaldi heeft geen prinselijke titel, maar wél royal bloed door z’n aderen stromen als oudste (buitenechtelijke) zoon van prins Albert van Monaco. Zij aan zij met z’n moeder heeft hij al de nodige interviews gedaan, maar nu staat de jonge prinsenzoon op eigen benen: in een onthullend gesprek met societyblad Tatler vertelt hij over z’n toekomstige rol binnen Monaco.

In de luwte

Als buitenechtelijk kind van een aankomend vorst leefde de jonge Alexandre z’n allerjongste jaren in weelde en comfort – maar vooral: in de schaduw. Pas toen zijn moeder, Nicole Coste, in 2005 besloot de publiciteit op te zoeken om prins Albert aan z’n vaderlijke plichten te herinneren, werd de wereld geïntroduceerd aan de jonge prinsenzoon.

Hoewel moeder en zoon zelf claimen de term ‘buitenechtelijk’ onterecht te vinden, kunnen we er niet omheen dat Albert en Nicole nooit getrouwd zijn, en Andre dus geen plek heeft in de troonopvolging. De Monegaskische vorst vond het huwelijksgeluk bij zwemster Charlene Wittstock, en heeft met de jonge tweeling Jacques en Gabriella nu z’n troon voorzien van een heir en een spare.

Al die tijd leefden Nicole en Alexandre (goed onderhouden door de prins) in relatieve luxe en relatieve anonimiteit, maar de afgelopen periode treden de twee steeds vaker in de schijnwerpers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatler (@tatlermagazine)

Grote stap

Zo heeft Alexandre nu een uitgebreid interview gedaan met het Britse blad Tatler. Als twintigjarige kleinzoon van prins Rainier en prinses Grace, zien we de jonge Alexandre poseren in luxe designeroutfits voor de cover van het magazine. Dat hij juist nu kiest om zo in de openbaarheid te treden, is geen toeval. Zo verklapt Alexandre:

“Ik heb de ambitie om samen te werken met mijn vader en om een…laten we zeggen wereldwijde ambassadeur voor Monaco te worden. En om zakelijke mogelijkheden terug te brengen naar Monaco”, aldus Alex. “Dat is waar ik met hem over heb gesproken”, deelt Alberts oudste zoon.

Ook deelt Alexandre dat hij binnenkort een grote stap zal zetten: nu hij z’n schoolperiode in Londen heeft afgesloten, vliegt hij namelijk uit naar New York! “Het voelt alsof ik Londen ontgroeid ben. Naar New York vertrekken is beter voor me om te groeien als persoon – om onafhankelijk te zijn”, stelt Alex.

Het valt z’n moeder zwaar om opeens een empty nester te zijn, vertelt hij: “Het is voor het eerst dat ik op mezelf ga wonen. Mijn moeder snapt dat het nodig is, zelfs al ben ik haar jongste kind en ze het gevoel heeft dat nu de laatste ook vertrekt…ze snapt dat het belangrijk voor mij is om onafhankelijk te zijn.”

Ambassadeur

Hoewel hij dus druk bezig is met z’n toekomst in New York, benadrukt de jonge Grimaldi dat hij ook grootse plannen heeft voor een bestaan aan het hof van Monaco. Over z’n toekomstplannen vertelt Alex: “M’n educatie afmaken, samenwerken met goede doelen, proberen een impact te hebben op degenen die minder bevoorrecht zijn dan ik.” Lekker noblesse oblige van de net-niet-prins!

“Ook werken in een relatie met Monaco, met mijn vader. Ik heb een goed plan; daar ben ik erg blij mee.” Besluit de jonge Grimaldi. Wij zijn in elk geval heel benieuwd wat we de komende periode van Alexandre kunnen verwachten!

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld

 

 

Laatste nieuws