Onthuld: dít is de schoenmaat van prinses Amalia

De koninklijke appel valt niet ver van de boom wat haar voeten betreft.

Dat Máxima op grote voet leeft wisten we natuurlijk al, maar jaren geleden ondervonden we dat ook in de letterlijke zin van het woord. Onze koningin heeft een niet zo bescheiden schoenmaat 42, maar in welke maat pumps paradeert dochter Amalia eigenlijk door het leven?

Koninklijk lang

Voor een geboren en getogen Argentijnse heeft koningin Máxima een behoorlijk indrukwekkende lengte van 178 centimeter. Ze is daarmee flink langer dan de gemiddelde Nederlandse vrouw. Die schoenmaat 42/43 is dan ook wel te plaatsen. Hoe lang Amalia precies is, durven we niet te zeggen. Maar op de meest recente familiekiekjes hebben we gespot dat ze haar moeder al heeft ingehaald.

Beeld: NL Beeld

Zo moeder, zo dochter

Haar lengte heeft de Prinses van Oranje dus duidelijk van Máx geërfd, en wat blijkt? Voor haar schoenmaat geldt hetzelfde. Net als de koningin wandelt ook de kroonprinses rond in muiltjes van maat 42/43. Veel onderzoek was er niet voor nodig om daarachter te komen: steeds vaker zien we Amalia namelijk met precies dezelfde pumps als waar Máxima in paradeert.

Nu kun je je natuurlijk afvragen of het Amalia is die in haar moeders garderobe snuffelt, of dat Máx juist graag schoenen van haar dochter leent – maar feit blijft dat het voor de royal ladies bijzonder aangenaam moet zijn om hun designer-items af en toe uit te wisselen.

Een schoenmaatje meer

De gemiddelde schoenmaat bij Nederlandse vrouwen is maat 39. Máxima en Amalia steken daar – vorstelijk als ze zijn – dus met kop en schouders tenen en hakken bovenuit. En waar het vroeger lastig was om als vrouw met grotere voeten een paar elegante muiltjes te scoren, hebben de grote modemerken tegenwoordig bijna allemaal wel exemplaren voor een schoenmaatje meer. Moeder en dochter kunnen dus zonder problemen winkelen bij allerhande designerlabels. Weer een zorg minder!

Bron: Nouveau, Harper’s Bazaar, HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws