Tiara time! Letizia, Mary en Margrethe stralen tijdens staatsbanket

Drie royal ladies: drie adembenemende looks.

Koning Felipe en koningin Letizia hebben een uitstapje gemaakt naar het koudere deel van Europa. Hun staatsbezoek aan Denemarken is in volle gang, en naast het vele harde werken was er gisteren in de royal agenda óók wat tijd voor glitter en glamour. Reden genoeg voor Margrethe, Mary en Letizia om hun mooiste outfit én tiara uit de kast te toveren.

Glamoureus staatsbanket

We weten natuurlijk dat het royal leven héél hard werken is, maar van tijd tot tijd komt er ook de nodige glamour bij kijken. Een staatsbanket is zo’n moment. Boften Letizia en Mary even: zij werden gisteren – uiteraard mét hubby’s Felipe en Frederik – door gastvrouw koningin Margrethe uitgenodigd in Kasteel Christiansborg in Kopenhagen. Bij het banket kwamen natuurlijk de nodige glamoureuze outfits kijken – en deze keer leken die in het teken van recycling te staan.

Lady in blue

Letizia stelde zoals gewoonlijk niet teleur in een prachtige, donkerblauwe japon van Felipe Varela. De oplettende royalty watcher weet dat het geen nieuw exemplaar in Leti’s kast is: de koningin droeg ‘m in 2017 al tijdens een staatsbezoek aan Japan. Op haar hoofd prijkte de Fleur-de-Lys Tiara en in haar oren bungelden een stel saffieren oorbellen afkomstig van niemand minder dan schoonmoeder Sofía.

Beeld: NL Beeld

Glittery

Ook kroonprinses Mary greep haar moment en maakte verschijning in een met pailletten bezaaide jurk van de Deense ontwerper Lasse Spangenberg. Eveneens geen nieuw ontwerp in Mary’s garderobe: de prinses droeg de japon ook al tijdens haar vijftigste verjaardag. Naast uiteraard de nodige juwelen maakte zij haar look af met de Diamond Necklace Tiara, die zij een paar jaar geleden zelf bemachtigde op een veiling.

Beeld: NL Beeld

More is more

Vanzelfsprekend wist ook Margrethe – the costume queen herself – de show te stelen met haar outfit. De koningin hulde zich voor de gelegenheid in een donkergroene japon van Birgitte Thaulow: een ontwerp dat zij al sinds 2012 in haar kast heeft hangen. Voor een extra vorstelijke touch hing zij een bonten mantel over haar schouders en prijkte er een schitterende tiara op haar hoofd. De look gaf ons zelfs Game of Thrones vibes

Beeld: NL Beeld

Al met al wisten alle drie de royal ladies opnieuw te verbluffen met hun looks. Meer van dit, graag!

Bron: Blauw Bloed, Nouveau, Instagram @royalfashionpolice, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws