Prinses Laurentien over Constantijn: ‘Leukste man van het universum’

'Echt zo!'

We kunnen altijd ontzettend genieten van de liefde tussen verschillende royal koppels. Van het speelse gekibbel tussen prins William en prinses Kate, de giechels van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, tot de zoete momenten van Zara en Mike Tindall. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien zijn zo’n koninklijk power-koppel. Dat bewijst de prinses maar weer eens in een bijzonder interview!

Nobele zaak

Natuurlijk weten we dat prinses Laurentien zich al jaren inzet om laaggeletterden te helpen. Zo is ze regelmatig bij voorlees-evenementen, is ze zelf al meermaals in de pen gekropen, en richtte ze bijna twintig jaar geleden de Stichting Lezen en Schrijven op.

Samen met presentator en acteur Kees Tol heeft ze zich nu ingezet voor een speciale editie van Libelle, die helemaal in het teken staat van laaggeletterdheid. In gesprek met het blad vertelt de prinses bovendien openhartig over haar huwelijk met prins Constantijn.

Relatie

Zo is Laurentien au moment helemaal gelukkig, verklapt ze. Naar eigen zeggen staat ze op de ‘fijnste plek’ in haar leven. En dat is haar natuurlijk gegund! Een belangrijke factor in dat levensgeluk is natuurlijk manlief. Zo stelt Laurentien: “Ik ben nog steeds getrouwd met de leukste man van het universum.”

“Dat is écht zo”, vervolgt ze. “Constantijn en ik zijn diep verbonden met elkaar via onze waarden. ’s Ochtends staan we bij het tandenpoetsen de samenleving al te bespreken”, aldus de prinses. Zoet!

Vertrouwen

In een eerder interview met Trouw lichtte Laurentien ook al een klein tipje van de sluier op over haar relatie met Constantijn. Toen vertelde ze dat hun wederzijdse vertrouwen een erg goede basis is voor hun liefdevolle relatie.

Zo deelde ze: “Het geeft veel kracht om getrouwd te zijn met iemand met een heel zuiver kompas. Op het moment dat bij mij de onzekerheid toeslaat, kan ik dat bij hem toetsen. En andersom. We steunen elkaar in wat we doen en zullen ook altijd eerlijk zijn in onze feedback.”

Inmiddels hebben de twee natuurlijk drie prachtige kinderen, gravin Eloise, graaf Claus-Casimir, en gravin Leonore, en is het gezinsgeluk helemaal compleet. Zo zien we af en toe zoete foto’s van Laurentien en dochter Elo op de rode loper, en weten we dat beide ouders beretrots zijn op hun ondernemende kroost. Geen wonder dat Laurentien zo gelukkig is!

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws