Onthuld: het bijzondere cadeau Edoardo Mapelli Mozzi aan de Queen gaf

Beatrice' lover wist wel indruk te maken op de royal grootmoeder van zijn lief.

Wat geef je de koningin van Engeland? Een vraag waar veel mensen het antwoord niet zo snel op zullen weten, maar waar Edoardo Mapelli Mozzi wél raad mee wist. Hij wist wijlen Queen Elizabeth ooit te verrassen met een wel heel bijzonder cadeau.

Royal schoonfamilie

Toen Edoardo Mapelli Mozzi zijn hart verloor aan prinses Beatrice, wist hij ongetwijfeld dat hem een heel andere wereld te wachten stond. Want een schoonfamilie an sich kan al de nodige problemen opleveren – laat staan een royal schoonfamilie. Toch zette Edo zijn beste beentje voor en kwam hij braaf opdraven bij allerhande koninklijke feestjes – en daarbij heeft hij behoorlijke indruk weten te maken op wijlen Queen Elizabeth.

Het moet ongelooflijk lastig zijn geweest voor Edoardo Mapelli Mozzi om een cadeau te bedenken voor de oma van zijn Beatrice. Want wat geef je iemand die alles al heeft? We gokken zo dat je binnen de paleismuren niet wegkomt met een goedkope fles wijn en een boekenbon.

Beeldhouwer

Gelukkig heeft Edoardo zo z’n contacten, en riep hij voor het cadeau van Queen Liz de hulp in van zijn stiefvader David Williams-Ellis , een getalenteerde beeldhouwer. Hij gaf hem de opdracht om een een bronzen beeld te te maken van Elizabeth en haar paard.

“Ik heb de maquette van de koningin en het paard gemaakt voor een project dat niet echt is gerealiseerd, en Edo en Beatrice zagen het en waren er meteen verliefd op”, zegt David in een interview met Hello! Magazine. “Ze vonden dat het de echte geest van de koningin weergaf, de grootmoeder van Beatrice. Het is altijd bijzonder om met iemand te praten wiens grootmoeder de koningin is, vooral als je een beeldhouwwerk van hen hebt gemaakt.”

Omdat Edoardo zag hoe mooi Beatrice het werk van zijn stiefvader vond, besloot hij in het geheim twee beelden te laten maken: één voor de Queen, en één voor Beatrice zelf. Slim hoor, Edo: twee royal vliegen in één klap!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws