Terug in de tijd: zó zagen de Britse royal kerstkaarten er vroeger uit

Drie generaties kerst!

De tijd is weer aangebroken dat royals rijkelijk met kerstkaarten rondstrooien, en het Britse koningshuis spant hierin misschien wel de kroon. Zij geven jaar na jaar een speciaal, persoonlijk tintje aan hun kaarten door hierop elk jaar een prachtige familiefoto te delen. Dit is hoe de familie door de generaties heen op hun kerstkaarten stond.

2023: De zoete familiefoto van de Walesjes

waleses kerstfoto
Beeld: Josh Shinner, via NL Beeld

Dit jaar hebben William en Kate de handen ineengeslagen met fotograaf Josh Sinner voor een kiekje met hun kroost George, Charlotte, en Louis. En hoewel het natuurlijk een uiterst snoezige foto is van het gezin, roept het kiekje op social media veel vragen op. Want de oplettende kijker ziet dat er iets ontbreekt. “Wat is er gebeurd met de middelvinger van prins Louis?”, vragen fans zich af. En inderdaad: wanneer we een blik werpen op de hand van het prinsje, zien we dat zijn middelste vinger in geen velden of wegen te bekennen is.

En het blijft niet alleen bij de dubieuze verdwijning van Louis’ middelvinger. Fans merken ook op dat het rechterbeen van Louis gezwollen is, en dat Charlotte’s hand vreemd langwerpig is afgebeeld.

Afijn: we gaan er voor nu vanuit dat het hier gaat om een minuscuul photoshop-foutje, en dat met de Wales-kids alles oké is. Verder is de royal kerstkaart natuurlijk een plaatje om te zien!

1986: Diana & Charles vanuit de huiskamer

royal kerstkaarten
Beeld: NL Beeld

Toen ze nog gewoon gelukkig waren: in 1986 stuurden de Princess of Wales en haar Charles deze prachtige familiefoto met de jonge William en Harry. Deze kaart was onderdeel van een collectie brieven en kaarten geadresseerd aan de Pendrey-familie. Maud Pendrey was jarenlang huishoudster in Althorp House, het royal onderkomen van de familie Spencer.

1969: Zomerse boottocht van Elizabeth

royal kerstkaarten
Beeld: NL Beeld

Hoewel we kerst altijd associëren met ijs, sneeuw en winter, zijn William en Kate niet de eersten die een zomers kiekje kozen voor hun kerstkaart. Onderstaande foto uit 1969 werd namelijk door Queen Elizabeth gekozen voor haar kerstkaart van dat jaar. Dit prachtplaatje was eerder dat jaar gemaakt toen Elizabeth en haar Philip samen met kroost prins Charles, prins Edward, prinses Anne en prins Andrew samen een bezoek brachten aan Noorwegen. Ons favoriete onderdeel van dit happy family-momentje? Dat is toch echt de blik die Elizabeth en Philip delen. True love!

Bron: Tatler, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws