Vanaf déze datum is het royal vervolg van Het verhaal van Nederland te zien

Met deze keer: de Oranjes in de spotlights!

Goed nieuws voor royalty watchers! Binnenkort kunnen we weer nieuw royal kijkvoer verwachten. Op 31 januari is namelijk het vervolg op de serie Het verhaal van Nederland te zien op NPO 1, en deze keer wordt het Nederlandse koningshuis uitgelicht. Vanaf die datum krijgen we middels acht afleveringen een kijkje in de geschiedenis en het leven van de Oranjes.

De Nederlandse geschiedenis

Vorig jaar ging het eerste seizoen van Het verhaal van Nederland van start. Er werd toen wekelijks een periode uit de Nederlandse geschiedenis uitgelicht. Een aantal maanden geleden werd al bekend dat in het nieuwe seizoen de Oranjes centraal zullen staan in het programma. Volgens een statement van de NTR zullen de afleveringen gaan over “een vorstenhuis met helden en zwarte schapen die soms worden verguisd en dan weer op handen worden gedragen. Verteller Daan Schuurmans loodst de kijker door de geschiedenis in binnen- en buitenland.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NTR (@omroepntr)

Bij de Oranjes op de koffie

Aan acteur Daan Schuurmans dus de taak om het verhaal van de Oranjes te vertellen – van het moment dat eerste Nassaus aan de macht kwamen tot de huidige staat van het koningshuis, met Willem-Alexander op de troon. Het is een taak die Schuurmans met plezier op zich heeft genomen. “Het was een feest om met, nagenoeg, dezelfde bevlogen ploeg mensen die Het verhaal van Nederland maakte ditmaal in de rijke geschiedenis van de Oranje Nassaus te duiken”, vertelt hij. Voor de opnames is hij zelfs hoogstpersoonlijk bij Máx en Wim-Lex langs geweest. “We waren van harte welkom. We hebben daar zelfs geluncht. Een koninklijke lunch”, aldus Schuurmans.

Het eerste seizoen leverde wekelijks 1,5 tot 2 miljoen kijkers op. We zijn benieuwd of de Oranjes de kijkcijfers zullen opkrikken!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, Instagram @omroepntr

Laatste nieuws