William ‘drong aan’ op aanwezigheid Middleton-familie bij Coronation

Van je schoonzoon moet je 't hebben!

Bij een kroning komt over het algemeen een hoop pomp and circumstance kijken, en dat geldt des te meer voor de Windors. Zo bleek maar weer bij de grootse Coronation van koning Charles afgelopen mei. Hierbij hoort, naast de kroonjuwelen en allerhande plechtigheden, ook een imposante gastenlijst. Toch zorgde het voor enkele opgetrokken wenkbrauwen toen bijna de gehele familie Middleton kwam opdagen.

Afgeladen kathedraal

Naast de miljoenen mensen die de Coronation volgden via televisie of internet, was er natuurlijk ook een exclusieve groep prominenten die de plechtigheid van dichtbij mocht ervaren. Van bijna de voltallige Windsor-familie en collega-royals tot Katy Perry – bij een ruime 2200 mensen viel zo’n felbegeerde uitnodiging op de mat. In vergelijking met de 8000 aanwezigen bij wijlen Queen Elizabeths was dit nog een redelijk bescheiden gastenlijst, en er werd dan ook uitgebreid gespeculeerd wie er wel of geen acte de présence zouden geven.

De Middletons

Onder die exclusieve groep mensen bevonden zich ook Michael, Carole, James en Pippa Middleton – het volledige gezin rond dochter Kate – beter bekend als de Princess of Wales.

In het nieuwe boek Charles III: The Inside Story, door auteur Robert Hardman, merkt hij fijntjes op: “De tijden zijn dusdanig veranderd dat nu, zeventig jaar later, de Middletons met vier tegen één de Mountbattens overstijgen.”

middletons
Carole en Michael Middleton bij de kroning in mei 2023. (Beeld: NL Beeld)

Hiermee verwijst de auteur naar de afwezigheid van wijlen prins Philips familieleden bij de Coronation van Elizabeth in 1953. “De enige vertegenwoordiger van Prince Philips kant van de familie was oude vriendin en echtgenote van de achterneef van de koning, Penelope Knatchbull, Countess of Burma”, schrijft Hello Magazine.

Hoe kon het dan toch dat de voltallige familie van prinses Kate (die als echtgenote van kroonprins William zelfs nog een stapje verder van de kroon af staat dan prins Philip destijds) wél aanwezig mocht zijn?

james middleton
James en Pippa Middleton bij de kroning in mei 2023. (Beeld: NL Beeld)

Schoonfamilie

Volgens Hardman had dit alles te maken met prins William. Naar verluidt zou hij met een ‘direct verzoek’ aangedrongen hebben op hun aanwezigheid. Daarbij moest het bovendien niet gaan om een zitje ergens achterin de Abbey, maar op een mooie, prominente plek. En zo geschiedde!

Dat William goed overweg kan met zijn schoonfamilie is natuurlijk al langer bekend. Zo had hij way back in het interview rond hun verloving, in 2010, alleen maar lovende woorden over voor de Middletons.

“Kate heeft een erg hechte familie. Ik kan erg goed met ze overweg en ik heb erg veel geluk dat ze zo supportive zijn”, stelde hij destijds. Ook deelde hij de hoop dat Kate zich net zo welkom zou voelen binnen de Windsors als hij te huize Middleton.

Met een felbegeerde uitnodiging voor zo’n groots moment zit het duidelijk wel goed tussen de beide families!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws