Waarom Charles boos was op William na de inhuldiging

Ah oh!

Op 6 mei 2023 was het dé grote dag voor koning Charles: hij werd officieel ingehuldigd als koning in Westminster Abbey. Hoewel het een feestelijke dag was, is er ook iets voorgevallen waardoor de kersverse King boos was op prins William en prinses Kate.

Betrapt

Koning Charles werd namelijk betrapt met een nogal nijdig gezicht tijdens de inhuldiging vorig jaar. De reden? Zijn zoon en schoondochter, de prins en prinses van Wales, arriveerden een paar minuten te laat voor de kroning van hem en koningin Camilla. Hoewel het historische evenement zorgvuldig werd gepland en uitgevoerd, is dit kleine foutje niet onopgemerkt gebleven.

In het nieuwe boek, Charles III: The Inside Story – dat volgende week verschijnt, beschrijft auteur Robert Hardman wat er die dag werkelijk is gebeurd.

Anderhalve minuut te laat

De optocht van de koning en de koningin naar Westminster Abbey zou 33 minuten duren, maar duurde in werkelijkheid slechts 26 minuten. Waarom? William, Kate en hun kroost waren te laat. “Zonder dat ze het wisten, waren de Prins en Prinses van Wales en hun twee jongere kinderen anderhalve minuut te laat”, schrijft hardman. De Walses zou acht minuten vóór de koning en de koningin aanwezig zijn. Toch arriveerden ze uiteindelijk na hen.

Omdat koning Charles en koningin Camilla zes minuten eerder dan gepland arriveerden in de Gold State Coach, moest het koninklijk paar wachten – hét moment waarop Charles voor de camera werd betrapt en geïrriteerd keek. Een liplezer gokte naar wat de koning tegen zijn echtgenote zei. “We kunnen nooit op tijd zijn… Er is altijd wel iets… Dit is saai”, zou hij onder meer gezegd hebben.

Extra laag stress

Uiteraard was Charles niet blij met de actie van zoonlief William, maar vooral het personeel van de Walses heeft het zwaar te verduren gehad. “De stalmeester van de Prins van Wales, commandant Rob Dixon, zal behoorlijk wat kritiek te verduren hebben gehad. Het is ongebruikelijk dat de twee belangrijkste aankomsten op zo’n belangrijke gebeurtenis zo onpunctueel zijn”, schrijft Hardman.

Toch komt de auteur ook voor William en Kate op. Het kan volgens hem ook een kwestie van zenuwen zijn geweest. “Een onuitgesproken factor kan de nervositeit over straatprotesten zijn geweest. Er zijn ruim 11.500 politieagenten uit het hele land opgeroepen, waardoor dit de grootste politieoperatie ooit in Londen is geweest.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws