Denemarken komt met serie over koningin Margrethe

Een Deense versie van The Crown? Yes please!

‘Wat ze in Engeland kunnen, dat kunnen wij ook!’ moeten de Denen gedacht hebben. Er komt namelijk een nieuwe televisieserie, waarin het leven van hun voormalig koningin Margrethe centraal staat. Net als in The Crown, zullen zowel de hoogte- áls de dieptepunten van de koninklijke familie aan bod komen. Hoe leuk!

Deense versie van The Crown

Wij moesten echt even slikken toen onze favoriete Netflix-serie The Crown tot een einde kwam. Waar halen we nu onze dagelijkse dosis royal drama vandaan? Gelukkig komt Denemarken nu met een antwoord, in de vorm van een vergelijkbare serie over het Deense koningshuis!

De Deense zender TV2 liet weten dat de serie de naam ‘Af Guds nade’ (Bij Gods gratie) zal krijgen. Producent Pernille Bech Christensen noemde het een “belangrijk verhaal dat alle Denen aangaat, verteld vanuit het oogpunt van de Deense koninklijke familie met Margrethe als middelpunt.”

Meisje en haar familie

Volgens TV2 begint de serie in 1940, met de geboorte van Margrethe. “Het is het verhaal van een gezin, van een instelling, en van een anachronisme dat moeite heeft om zijn relevantie in de moderne tijd te behouden. Het koninklijk huis is iets dat alle Denen delen, of je nu een voorstander, een tegenstander of gewoon ergens daar tussenin bent”, vertelt Christensen. “Maar bovenal is het een verhaal over een meisje en haar familie.”

Releasedatum

Ben jij net als wij al helemaal excited voor deze nieuwe serie? Helaas, we zullen nog wel even moeten wachten voordat deze zal verschijnen. De opnames starten waarschijnlijk in 2025, en over de cast is nog niks bekend gemaakt.

In de tussentijd kunnen we ons gelukkig nog vermaken met de gloednieuwe Videoland-serie over ons eigen koningspaar dat deze lente zal verschijnen. Ook heeft streaming-platform Viaplay laten weten dat zij werken aan een serie gebaseerd op het liefdesverhaal van koning Harald en koningin Sonja. Voor dit Noorse sprookje moeten we overigens ook nog even geduld hebben – die komt uit in 2025.

Bron: TV 2 | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws