Oeps: om dit incident moest koningin Máxima in 2003 voor de rechter verschijnen

Ook de meest keurige royals maken wel eens een foutje.

Wij kennen Máxima tegenwoordig als een voorbeeldige koningin die altijd tot in de puntjes verzorgd haar opwachting maakt. Maar ook de meest keurige royals kleuren nog wel eens buiten de lijntjes, zo blijkt. In 2003 moest onze koningin – toen nog prinses – namelijk voor de rechter verschijnen.

Voor de rechter

Koningin Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en gedraagt zich daarnaast zoals het een echte koningin betaamt: beleefd en voorbeeldig. Om deze reden zou dan ook verwachten dat de vrouw van koning Willem-Alexander nooit een regeltje overtreedt. Maarre, niets is echter minder waar: onze o zo keurige koningin moest meer dan twintig jaar geleden namelijk eens voor de rechter verschijnen. Vrouwenblad Libelle doet een boekje open over de uitschieter van Máx.

Aanrijding

Ja, je leest het goed. In 2003 reed de toenmalige prinses Máxima de paleistuin uit met haar auto, ze lette niet goed op waardoor ze een passerend persoon aanreed. De man, die slager was van beroep, brak een been. Máxima kwam er met de schrik vanaf en ervoer alleen wat nek- en rugklachten door de botsing. Want als klap op de vuurpijl droeg de koningin destijds ook nog eens geen gordel…

Uitspraak

Hoewel Máxima degene was die de man had aangereden, kreeg zij niet de schuld van het ongeluk. Een woordvoerder zei: “Het lijkt een uitrit, maar dat is het niet.” Toch kwam de Haagse rechtbank een tijdje later tot de conclusie dat Máxima geen voorrang had aangezien ze toch wél uit een uitrit kwam. Naar aanleiding van deze uitspraak moest onze koningin een kwart van de geleden schade betalen. Auch!

Andere zorgen

Sindsdien is koningin Máxima gelukkig nooit meer in aanraking geweest met justitie. Tegenwoordig heeft ze echter hele andere zorgen, om haar dochters – de drie A’tjes – om maar als voorbeeld te noemen. Hierover deed ze vorige week, tijdens een werkbezoek aan Almere Haven, een boekje open.

Na een handwerklesje met de oudere bewoners van dit stadsdeel, bezocht de koningin een organisatie voor buitenschoolse activiteiten. Tijdens een bescheiden speech liet ze daar ook wat los over haar eigen zorgen wat betreft het moederschap. “Ik als ouder heb ook altijd de angst: heeft mijn kind wel de juiste vrienden? Komen ze niet in verkeerde groepjes terecht? Doen ze wel de juiste dingen?”, aldus Máxima.

Moeilijke momenten

Dit was overigens niet de eerste keer dat de koningin uit de school klapt over het moeder-zijn. In een gesprek met royalty verslaggever Rick Evers onthulde ze al eens dat ze het soms best lastig vindt om goed naar haar A’tjes te luisteren. “Ik doe mijn best, maar dat betekent dat er af en toe moeilijke momenten zijn. En dat is normaal, en dat is oké.”

Bron: Libelle, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..