Gaan de Oranjes eigenlijk nog naar Lech deze winter?

Als ze al gaan, zal het ons helaas geen glamoureuze piste-kiekjes opleveren...

Jarenlang kwamen de Oranjes in februari traditiegetrouw bij elkaar in het Oostenrijkse Lech. Voor een flinke dosis sneeuwpret natuurlijk, maar óók voor het jaarlijkse fotomoment, waar wij als royalty watchers natuurlijk altijd enorm naar uitkijken. Sinds 2020 is dat er echter niet meer van gekomen. Gaan de Oranjes dit jaar eigenlijk nog wel naar Lech?

Einde van een traditie

Tot en met 2020 was de skivakantie naar Lech vaste prik voor de Oranjes. In voorgaande jaren ging dat steevast gepaard met een fotosessie, die keer op keer de leukste en meest spontane kiekjes opleverde. Helaas lijkt het er echter op dat we deze geliefde traditie vaarwel moeten kussen.

De koninklijke familie heeft eerder namelijk aangegeven alleen nog met het complete gezin op de foto te willen. En met drie dochters die zich overal en nergens ter wereld bevinden, wordt dat natuurlijk lastig. Sinds 2020 hebben we dan ook geen glamoureuze piste-kiekjes meer mogen ontvangen.

Uitgevlogen dochters

Ariane vertoeft momenteel natuurlijk in Italië, en we gokken zo dat Alexia ook niet haar hele tussenjaar tussen Máx en Wim-Lex op de bank genesteld zit. Een fotosessie zit er dit jaar vermoedelijk dan ook weer niet in, en het is eigenlijk maar de vraag of-ie er ooit wel weer komt. Prins Constantijn en zijn gezin gaan tegenwoordig ook vaak op een ander moment skiën, en of een weekje wintersport er voor prinses Beatrix nog in zit, is maar de vraag.

Lege agenda

Dat we geen gezellige wintersport-kiekjes van de Oranjes meer mogen ontvangen, hoeft echter niet te betekenen dat zij de latten niet meer onderbinden. De publieke agenda’s van het koninklijk gezin zijn voor deze week en een deel van komende week namelijk nog bíjna helemaal leeg. Het zou dus zomaar kunnen dat enkele Oranjes momenteel tóch op de piste staan, al houdt de Rijksvoorlichtingsdienst hierover de lippen stijf op elkaar. Anyway, wij gunnen de royals natuurlijk hun jaarlijkse portie sneeuwpret, zélfs als wij daar niet van mogen meegenieten…

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws