Bliksembezoek voorbij: Harry is alweer terug in de VS

Kort maar krachtig, zullen we maar zeggen...

Kort na de bekendmaking van de kankerdiagnose van Charles meldden verschillende bronnen dat Harry halsoverkop op het vliegtuig zou zijn gestapt om zijn vader te bezoeken. Zijn bezoek was echter van korte duur, want nog geen dag later werd hij alweer gespot op Heathrow Airport.

Diagnose

Afgelopen maandag zat de schrik er flink in bij veel Britten. Nadat Charles goed hersteld was van een operatie aan zijn prostaat, werd er in het ziekenhuis een nare ontdekking gedaan. “Gedurende het recente ziekenhuisverblijf van de koning voor een goedaardige vergrote prostaat, werd er een losstaande kwestie van zorgen opgemerkt. Daaropvolgende diagnostische tests hebben een vorm van kanker vastgesteld”, aldus een officieel bericht vanuit The Firm, maandagavond.

Bliksembezoek

Opvallend was dat de dinsdag erop Harry werd gespot op de luchthaven van Los Angeles, waar hij een vlucht naar Engeland pakte. En inderdaad, even later werd het nieuws door de officiële woordvoerder van de Sussexes bevestigd: “De Duke heeft met zijn vader gesproken over diens diagnose. Hij zal naar het VK reizen om Zijne Majesteit daar de komende dagen te bezoeken.”

‘De komende dagen’ was echter wel erg ruim genomen, zo blijkt nu. Naar verluidt is Harry namelijk slechts een dagdeel in zijn vaderland geweest. Dinsdagmiddag kwam hij aan, en de volgende dag stond hij alweer op het vliegveld. Volgens insiders heeft het bezoekje aan Charles niet meer dan een halfuur geduurd, en is Harry inmiddels alweer teruggekeerd naar Montecito.

Relatie

Dit bliksembezoek is toch wel een kleine teleurstelling voor iedereen die Charles’ kankerdiagnose als een geluk bij een ongeluk zag om de bekoelde relatie tussen vader en zoon weer te herstellen. Daar zal immers toch wat meer tijd voor nodig zijn dan dertig minuten…

 Bron: RTL Boulevard, De Telegraaf | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws