Wow! Zo zag Marieke Elsinga er vroeger uit!

Geen spat veranderd!

Behind the scenes

De kleine Marieke Jolande Elsinga, zoals ze voluit heet, begon haar carrière echt niet meteen als stralende ster in de schijnwerpers. Welnee: na haar middelbare school ging Marieke gewoon door met een opleiding Communicatiemanagement, en werkte ze eerst een aantal jaren bij Hyves (wat een nostalgie!) in Amsterdam en trekt ze later tijdens haar werk voor CityFilm de hele wereld over. Zo schrijft ze op haar eigen LinkedIn-pagina dat ze onder meer ervaring heeft opgedaan in Dubai, Qatar, Abu Dhabi, België, en Duitsland.

Toch blijft een carrière voor de camera’s lonken. Uiteindelijk kiest ze ervoor om als verslaggever aan het werk te gaan bij NH Leeft. En dat blijkt een gouden greep! Van regionale presentatieklussen groeit Marieke door naar een rol als razende videoreporter voor Q-Music.

Ze zegt haar radio-carrière kort vaarwel om als presentatrice bij RTL aan de slag te gaan, maar in 2018 is er groot nieuws voor Q-Music-luisteraars! In juni dat jaar wordt namelijk bekend dat zij samen met Mattie Valk de ochtendshow voor haar rekening gaat nemen. Vanaf september is Marieke dan ook elke doordeweekse dag te horen naast Mattie en nieuwslezeres Anne-Marie Rozing. Hiermee is ze zelfs zo populair geworden, dat ze in 2019 de Zilveren RadioSter Vrouw mocht ontvangen, en in 2022 werd ze samen met Mattie beloond met de Gouden RadioRing.

Kleine Marieke

Vaneen school in Gouda, naar Hyves, naar een eigen ochtendshow: wij gokken dat de kleine Marieke bijna niet had durven dromen hoeveel mooie successen zij later op haar naam zou mogen schrijven…of misschien toch wel?

Want wat blijkt: de presentatrice is door de jaren heen nauwelijks veranderd! In een hilarische vergelijkingsfoto deelt Marieke een kiekje uit groep zes, toen zij negen jaar oud was.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

“De kuif is gebleven!” merkt ze op. Libelle schrijft dat Marieke vroeger ‘enorm haar best’ deed op deze coupe kuif. “Veel gel. Veel lak. Goede kam en dan héél voorzichtig van e trap, anders stortte-ie in!”

Hi-la-risch, en natuurlijk hartstikke herkenbaar. Wie is er vroeger niet zelf met eindeloze liters haarlak in de weer geweest?

Daarnaast valt het natuurlijk op dat de presentatrice geen spat is veranderd. Natuurlijk zijn we inmiddels een flink aantal jaren verder, maar die heldere blik en vrolijke glimlach zijn onmiskenbaar Marieke. Cute!

Bron: Grazia, Libelle, Instagram @MariekeElsinga, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws