Prins Harry overweegt om Amerikaans paspoort aan te vragen

Het anonieme bestaan bevalt de prins overduidelijk goed.

In een recent interview met Good Morning America heeft prins Harry aangegeven dat hij erover nadenkt om een Amerikaans paspoort aan te vragen. Niks mis mee natuurlijk, maar wanneer Harry dit doorzet kan hij zijn koninklijke titels wel au revoir zeggen.

Amerikaans paspoort

Harry woont al vier jaar samen met zijn vrouw Meghan Markle en hun kroost in Amerika. Dit anonieme leven bevalt hem overduidelijk zo goed dat het overwegen van een Amerikaans paspoort geen raar idee voor hem is. Echter, kan dit wel grote gevolgen met zich meebrengen. Zo moet hij er rekening mee houden dat hij dan gedag kan zeggen tegen zijn koninklijke titels.

Volgens de officiële regels moeten immigranten naar de Verenigde Staten voor hun nieuwe Amerikaanse paspoort afstand doen van erfelijke titels of adellijke posities die zij in een ander land hebben gekregen. En dat betekent dat Harry zijn status als Koninklijke Hoogheid vaarwel kan zeggen.

Uitzondering

In het gesprek met Good Morning America vertelde Harry het volgende: “Het Amerikaans staatsburgerschap is zeker een gedachte die door mijn hoofd is geschoten. Maar op dit moment heeft dat voor mij geen prioriteit.”

Of Harry het in de toekomst overweegt, is dus nog een groot vraagteken. Ook is het nog maar de vraag of Harry überhaupt wel weet heeft van de regel dat hij met een Amerikaans paspoort, zijn titels in moet leveren. Toch hoéft dat niet het geval te zijn, zo weet immigratie advocaat James L. Leonard jr. te vertellen aan Page Six: “Ik kan me geen ander koninklijk persoon bedenken die ooit een aanvraag heeft ingediend om een Amerikaans staatsburger te worden. Ik kan me niet voorstellen dat er ooit zo’n scenario is geweest en ik denk dat het veel interessante vragen zal oproepen. Het is dan ook een uniek probleem.”

Bron: Royalty-online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws