Doodsoorzaak Thomas Kingston bekendgemaakt: schotwond in hoofd

Omdat het pistool vlakbij zijn lichaam werd gevonden, denken onderzoekers aan zelfmoord.

Afgelopen woensdag meldde Buckingham Palace dat Thomas Kingston, de echtgenoot van Lady Gabriella Windsor, op 45-jarige leeftijd plotseling was overleden. Inmiddels is er meer duidelijk over de doodsoorzaak. Onderzoek wijst uit dat Thomas is overleden aan een schotwond in het hoofd, en dat er pistool vlakbij zijn lichaam werd gevonden.

Dood aangetroffen

Het moet een enorme schok zijn geweest voor de Britse royals eerder deze week, toen werd gemeld dat Thomas Kingston zondagavond is overleden. De man van Lady Gabriella Windsor werd door hulpdiensten dood aangetroffen op het adres van zijn ouders in Cotswolds. Toen Buckingham Palace het overlijden van Thomas meldde, was er nog geen doodsoorzaak bekend. Wel was duidelijk dat er geen sprake was van verdachte omstandigheden of betrokken partijen.

Doodsoorzaak

Inmiddels is er een doodsoorzaak bekendgemaakt die de situatie voor Thomas’ nabestaanden misschien nog wel pijnlijker maakt. Gerechtelijk onderzoek wijst namelijk uit dat de royal stierf aan een schotwond in het hoofd. Omdat er een pistool vlakbij zijn lichaam is gevonden, lijkt het erop dat Thomas het schot zelf heeft aangebracht.

Verklaringen

Eerder werd namens de familie van Thomas al een verklaring gegeven op zijn overlijden. “Het is met diepe droefheid dat wij de dood van Thomas Kingston, onze geliefde echtgenoot, zoon en broer, aankondigen. Tom was een uitzonderlijke man die het leven van iedereen die hem kende, verlichtte. Zijn dood is als een grote schok gekomen voor de hele familie, en wij vragen u om onze privacy te respecteren, terwijl wij zijn heengaan betreuren.”

Buckingham Palace voegde toe: “De Koning en de Koningin zijn op de hoogte gebracht van Thomas’ overlijden en sluiten zich aan bij allen die hem kenden in het rouwen om een zeer geliefd lid van de familie. In het bijzonder zenden Hunne Majesteiten hun gedachten en gebeden naar Gabriella en naar de gehele Kingston-familie.”

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Bron: HLN, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws