Kates eerste publieke evenement na haar operatie aangekondigd

De Princess of Wales zal deze lente nog in het openbaar verschijnen.

Het was toch een aardige verrassing toen begin dit jaar aangekondigd werd dat prinses Kate een ingrijpende operatie had ondergaan. Door het gebrek aan informatie vanuit Kensington Palace gingen de gekste geruchten rond over haar welzijn, maar inmiddels weten we dat Kate alive and well is. Sterker nog, haar eerste officiële royal duty is intussen aangekondigd!

Trooping the Colour

Het Britse Ministerie van Defensie bevestigde dat de Princess of Wales op 8 juni 2024 aanwezig zal zijn bij het evenement Trooping the ColourDit is een ceremonie die jaarlijks gehouden wordt ter ere van de verjaardag van de koning. Het is een groots spektakel, waar elk jaar zo’n 1400 militairen, 200 paarden en 400 muzikanten aan mee doen.

In totaal worden er voor Trooping the Colour drie verschillende parades gehouden. De officiële verjaardagsparade voor Koning Charles III vindt plaats op zaterdag 15 juni, en volgens de website van het Britse leger zal er de zaterdag daarvoor een parade zijn die bijgewoond wordt door prinses Kate.

Kensington Palace

Ondanks de aankondiging vanuit het Ministerie van Defensie, houden wij toch nog een kleín beetje een slag om de arm: woordvoerders van Kensington Palace weigeren de aanwezigheid van de Princess of Wales namelijk te bevestigen. Toch hebben we goede hoop, want Buckingham Palace liet eerder weten dat Kate in ieder geval tot aan Pasen geen taken zou uitvoeren. Dan zou 8 juni toch haast wel moeten lukken, non?

Operatie

Trooping the Colour is het eerste evenement dit jaar waarvan (min of meer) bevestigd is dat Kate hierbij aanwezig zal zijn. Sinds haar operatie is Kate al een tijdje uit de running, en de afgelopen tijd heeft ze dan ook in alle rust en privacy kunnen herstellen van haar ingreep. Toch zijn er inmiddels enkele foto’s van Hare Hoogheid gelekt. In die beelden is te zien hoe Kate naast moeder Carole Middleton in de auto zit, naar verluidt om de Wales-kroost van school te halen.

Bron: Daily Mail, Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws