Oei: Britse leger verwijdert aankondiging van Kates eerste publieke evenement

Wat is er aan de hand?

Hoewel gisteren officieel werd aangekondigd dat prinses Kate voor het eerst te zien zal zijn tijdens Trooping the Colour sinds haar operatie, is dat toch weer teruggedraaid. Zo heeft het Britse leger het bericht over de prinses weer van hun website afgehaald.

Eerste publieke evenement

Het Britse Ministerie van Defensie bevestigde afgelopen dinsdag dat de Princess of Wales op 8 juni 2024 aanwezig zal zijn bij het evenement Trooping the ColourDit is een ceremonie die jaarlijks gehouden wordt ter ere van de verjaardag van de koning. Het is een groots spektakel, waar elk jaar zo’n 1400 militairen, 200 paarden en 400 muzikanten aan mee doen.

In totaal worden er voor Trooping the Colour drie verschillende parades gehouden. De officiële verjaardagsparade voor Koning Charles III vindt plaats op zaterdag 15 juni, en volgens de website van het Britse leger zal er de zaterdag daarvoor een parade zijn die zou worden bijgewoond door prinses Kate.

Bericht verwijderd

Echter, is daar nu verandering in gekomen. Het Britse leger heeft vandaag namelijk het bericht waarin werd gedeeld dat de prinses aanwezig zou zijn, verwijderd van hun website. De reden? Kensington Palace had officieel moeten bevestigen dat Kate de parade zou gaan bijwonen in juni. Dit is echter nooit gebeurd.

Als kolonel van de Irish Guards, het regiment dat dit jaar centraal staat tijdens de parade, ging het Britse leger er automatisch vanuit dat Kate aanwezig zou zijn tijdens de parade.

Trooping the Colour

Trooping the Colour is het eerste evenement dit jaar waarvan (min of meer) bevestigd was dat Kate hierbij aanwezig zou zijn. Sinds haar operatie is Kate al een tijdje uit de running, en de afgelopen tijd heeft ze dan ook in alle rust en privacy kunnen herstellen van haar ingreep. Toch zijn er inmiddels enkele foto’s van Hare Hoogheid gelekt. In die beelden is te zien hoe Kate naast moeder Carole Middleton in de auto zit, naar verluidt om de Wales-kroost van school te halen.

Het lijkt er met deze terugtrekking dus op dat het mysterie rond prinses Kate nog wel even blijft spelen…

Bron: Beau Monde archief, Vorsten | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..